Ostalo

BEBIVITA MLIJEČNA KAŠICA OD GRISA

U dječjoj hrani pronađeno staklo, pošiljka povučena

Nakon što su u Bebivita mliječnim kašicama od grisa za dojenčad nakon naršenog šestog mjeseca u Austriji i Njemačkoj pronađeni komadići stakla, distributer Müller ih je preventivno povukao i iz svojih trgovina u Hrvatskoj, iako se još ne zna je li sporna serija i u Hrvatskoj.

Ilustracija   FOTO:cuvarkuca.hr
Piše: Republika.eu

Radi mjera  opreza i dodatnih analiza proizvoda, Podravka je na preporuku Sanitarnog inspektorata  donijela odluku o privremenom  povlačenju proizvoda Lino Frutolino 200 g, serije 22052013,  upotrebljivom do 22. svibnja  2014. godine, koji je distribuiran isključivo na hrvatskom tržištu. Iako je Podravkin laboratorij za kontrolu kvalitete utvrdio kako je proizvod potpuno  ispravan, što je potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranom  vanjskom laboratoriju, i to na  više uzoraka iste serije, Podravka je sukladno svojoj politici  sustava sigurnosti hrane i kvalitete odlučila privremeno povući proizvod spomenute serije  kako bi napravila dodatne analize i potvrdila ispravnost navedenog proizvoda.

I distributer Müller oglasio se  priopćenjem u kojem navodi da  se “Bebivita, proizvođača Bebivita GmbH, Kardinal-Faulhaber-Str.14a, 80224 München,  Njemačka, povlači s tržišta Republike Hrvatske zbog toga što  su u dva proizvoda određenog  broja šarže i roka trajanja pronađeni komadići stakla, što može prouzročiti akutnu opasnost  po zdravlje. Povlačenje se odnosi na sljedeći proizvod: Bebivita prerađena hrana na bazi  žitarica – mliječna kašica od  grisa za dojenčad nakon na vršenog 6.mjeseca (originalni  naziv: Bebivita Milchbrei Grieß  600g). Ispričavamo se zbog  nastalih neugodnosti te pozivamo naše cijenjene kupce da  gore navedeni proizvod, kupljen u Müller trgovini Zagreb  d.o.o., vrate u najbližu Müller  poslovnicu gdje će im biti vraćen novac”, stoji u priopćenju.