Ostalo

IVICA BABIĆ

'Ostojić širi dezinofmacije, više mu ništa ne vjerujem'

Jučerašnji, drugi pokušaj mirenja ministra zdravlja Rajka Ostojića i sindikata liječnika i medicinskih sestara, šokirao je čelnicu Samostalnog sindikata u zdravstvu Spomenku Avberšek, koja je to nazvala presedanom, čime je Vlada dopustila legalizaciju štrajka najavljenog za srijedu.

Predsjednik Liječničkog sindikata Ivice Babića   FOTO:Jurica Galoić/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Opasno, da te uvjeravaju da ako nešto ne piše zakonom, da je to dozvoljeno. To je van pameti. Kakav bi taj zakon trebao izgledati kad bi sve pisalo što ne možemo raditi. To bi bila najveća knjižurina u Hrvatskoj", rekla je Avberšek.

"Mirenje je jučer završeno, nema nikakvog mirenja. Čini mi se da ministar brka pojmove", reakcija je predsjednika Liječničkog sindikata Ivice Babića.

"Ako se gospodin ministar do srijede u pisanom obliku očituje na naš prijedlog kojeg smo dostavili prije 41 dan, ja ću se u svako doba na svako mjesto odazvati. Doći ću na bilo koji sastanak koji ima cilj prije svega riješiti problem, ali ne pristajem na ovakav način dijaloga jer je u pitanju dostojanstvo i moje, iznad toga liječničkog sindikata, a iznad toga dostojanstvo hrvatskih liječnika. S nama se na takav način niti će razgovarati, niti pregovarati, niti manipulirati. To ja ne dopuštam", rekao je Babić koji nije bio previše optimističan kad smo ga pitali vjeruje li da će se Ostojić do srijede pismeno očitovati.

"Više ništa nisam siguran kada je u pitanju gospodin ministar. Prije sam vjerivao, ali ga život demantira, a i mene razuvjerava kako nisam bio u pravu kada sam mu vjerovao", izjavio je Babić.