Virovitičko-podravska

U NAJSIROMAŠNIJOJ ŽUPANIJI NEMA ŠTEDNJE

Za HDZ-ove načelnike nema krize. U Pitomači si digli plaće, a u Suhopolju kupili novu "pilu"!

U obje je općine na vlasti HDZ, a načelnici postupke obrazlažu štednjom i izjednačavanjem s ostalim općinama u županiji.

Suhopoljski načelnik kupio je godinu dana staru Škodu Octaviju za 168.000 kuna   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / VL

U Virovitičko-podravskoj županiji, jednoj od najsiromašnijih u Hrvatskoj, dvije su općine, prema navodima Večernjeg lista, zbog načina na koji troše novac iz svog proračuna zaradile ozbiljne kritike oporbe i mještana. U Pitomači je općinsko vijeće prošlog tjedna povisilo plaću načelnika Željka Grgačića (HDZ) sa 10.300 kuna na oko 11.500 kuna. 

Dvojica njegovih zamjenika i predsjednik Vijeća umjesto 1500 kuna primat će 2500 kuna naknade, a vijećnici, njih 17, koji su dosad primali 130 kuna po sjednici, imat će stalnu mjesečnu naknadu i to po 300 kuna. Njihovo je opravdanje za to izjednačavanje s drugim općinama u županiji. Općina je prošle godine u gotovini kupila i službeni automobil, 200.000 kuna vrijedan VW Passat, piše Večernji.

U Suhopolju, pak, oporbeni vijećnici SDP-a bili su protiv jedne od prvih odluka nove vlasti. Putem javne nabave općina od posebne državne skrbi s oko sedam tisuća stanovnika kupila je prvi službeni automobil, godinu dana staru Škodu Octaviju za 168.000 kuna. Načelnik Marijan Brlek (HDZ) odgovara da su se prilikom kupnje automobila rukovodili isključivo uštedom i da će službeni automobil smanjiti naknade koje su se dosad isplaćivale za službena putovanja.

IZVOR: Večernji list