Ostalo

PROPAO POSLJEDNJI POKUŠAJ MIRENJA SINDIKATA LIJEČNIKA I MEDICINSKIH SESTARA S VLADOM

U srijedu počinje štrajk u zdravstvu

Propao je posljednji pokušaj mirenja sindikata liječnika i medicinskih sestara s Vladom. Opći štrajk u zdravstvu počinje u srijedu u sedam sati ujutro.

Ivica Babic   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Sindikati procjenjuju da će u njemu sudjelovati oko 70 posto medicinskih sestara i liječnika. U bolnicma će se raditi kao blagdanom i nedjeljom, dok u primarnoj zdravstvenoj zaštiti štrajka neće biti.

Predsjednik liječničkog sindikata Ivica Babić rekao je da je danas zapelo u dobroj vjeri odnosno da nije prihvaćen njihov zahtjev da se potpiše sporazum koji bi jamčio da se od strane svih triju sindikata potpiše novi Kolektivni ugovor, a ne od strane jednog na njihovu štetu.

Babić je rekao da će sindikati dati sve od sebe da građani što manje osjete taj štrajk no da je odgovornost na onima koji su ih u njega gurnuli.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da mu je žao što proces mirenja nije uspio i da je bio spreman na kompromis no ne na principu ucjene. Poručio je da su svi ravnatelji dobili naputke kako se ponašati za vrijeme štrajka, kao i da će građani u iduća dva dana dobiti informacije što ih očekuje za njegova trajanja.