Moda & ljepota

PRIPAZITE NA SITNICE

Neprijatelji kose kojih niste ni svjesni

Želite li očuvati svoju kosu, pripazite na ove tri bitne stvari, naočale, manikuru i rame - torbe. Zvuči nevjerojatno, al baš ove tri stvari oštećuju kosu, a da toga niste ni svjesni.

Ilustracija   FOTO:lerablog.org
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

Naočale su idealan modni detalj, bilo da se radi o sunčanim naočalama ili onim dioptrijskim. Ako je vaš vid umoran pred kraj radnog dana ili ste se zadržali u šeTnji po sunčanom danu nebrojeno puta ste naočale podigli na glavu da vam one posluže kao rajf. "Capice" naočala mogu zakvačiti vlasi na tjemenu, što dovodi do pucanja kose pri skidanju naočala.

Manikura je dio ženske osobnosti, a uredni nokti zaista govore puno o vama. Sigurno ste se našli u situaciji da vam se lak počeo odizati od nokta, pucati ili ste ga sami strugali jer niste u tom trenu bili blizu acetona. Kada prođete prstima kroz kosu, kosa se može zakvačiti za nokat na kojem je ispucan lak i iščupati.

Torbe su neizostavan modni dodatak kod žena. Imate li dugačku kosu izbjegavajte torbe koje nosite na ramenu. A ako vam baš takva torba odgovara uz odjevnu kombinaciju koju ste naumili, sklanjajte svoje duge vlasi s ramena kako vam remen torbe ne bi vukao i čupao kosu.

Izvor: cosmopolitan.hr