Požeško-slavonska

PLETERNICA

Modernizacija vinskih cesta

Uređenjem i modernizacijom kolnika u Ulici Ljudevita Gaja, stanovnici ovoga dijela grada dobili su kvalitetnije uvjete života, jer je rekonstrukcijom kolnika u širokom profilu u dužini od 800 metara izgrađen i nogostup te postavljena javna rasvjeta.

Uređen je kolnik u Ulici Ljudevita Gaja   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Prema riječima gradonačelnice Antonije Jozić, uređenje Gajeve koštalo je približno tri milijuna kuna, a kako je riječ o ulici koja vodi prema vinogorju brda Starac, stvoreni su i preduvjeti za realizaciju projekta Vinskih cesta Grada Pleternice. 

"Gajeva s ulicama Smrik, Dolac i Vinogradskom čini cjelinu projekta pleterničkih Vinskih cesta za koji je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Realizacija projekta koštat će približno tri milijuna eura pa smo projekt kandidirali prema fondovima EU. Izgradnjom šetnice i pješačkih staza vinogorje će biti povezano s gradskim središtem, a za modernizaciju nam je preostalo još oko pet kilometara cesta pa ćemo posao uređenja asfaltnog sloja obavljati u etapama", rekla je Antonija Jozić, dodajući da je sredstva za uređenje Ulice Ljudevita Gaja uz Grad Pleternicu osigurala i Županijska uprava za ceste.

IZVOR: Glas Slavonije