Ljubav & sex

KONAČNO OTKRIVAMO

Kako žene i muškarci igraju ljubavne igrice?

Igre koje igraju djevojke i muškarce ponešto se i razlikuju, ali se uglavnom svode na to tko će koga više učiniti ljubomornim, tko ćepokazati da mu je manje stalo i tko će ispasti poželjniji...

Ljubomora kao afrodizijak   FOTO:ordinacija.hr
Piše: Republika.eu / Psiholoskikutak.com

Igranje ljubavnih igrica, provociranje toplo-hladnih odnosa u današnje vrijeme postalo je sastavni dio muško-ženskih odnosa. 

Ženske igre

Djevojka koja strahuje od toga da ne bude prevarena ili ostavljena, koja ne želi da se dečko ohladi od nje, uvijek će ga držati na tankom ledu. Držat će ga u nezivjesnosti o tome je li ona stvarno samo njegova i koliko joj je stalo. To će činiti tako što će tu i tamo spomeniti svog bivšeg dečka koji ju je pozvao na kavu ili poslao neku ljubavnu poruku, naći će savršen trenutak da onako "bezbolno" kaže kako joj se neki dečko upucavao i slično. To je igra na kartu ljubomore

Ako se stvari događaju u najranijoj fazi flertovanja, povremeno mu se neće javiti na telefon, pogotovo dok je vani s curama, kako bi pokazala da je tražena i cijenjena u muškom društvu. Sve "akcije" bit će usmjerene u stvaranje slike jedne slobodne, spontane, samopouzdane djevojke. Ako je na Facebooku, za profilnu sliku će stavit najreprezentativniju sliku koja otkriva bogat socijalni život koji vodi. 

Na prijedlog dečka da u vezi prekida, ona ostaje totalno sabrana i hladna, no hard feelings. Ne želi mu pokazati da je povrijeđenu i složit će se kako je prekid najbolje rješenje. Ubrzo nakon tog, trudit će se voditi što bogatiji socijalni život, party all day all night, pronaći novog dečka i dati sve od sebe da taj bivši to dozna, a najbolje sredstvo za to je neka društvena mreža.

Muške igre

Dečko koji želi zadržati djevojku ili je osvojiti igrat će igru nedostupnog. On se jednostavno neko vrijeme neće javljati ili će raditi velike oscilacije u tome. Time će postići da stalno misli na njega pitajući sezašto se on ne javlja. Nakon što ju ostavi nekoliko dana da čeka na poziv, javit će se i reći kako je bio vrlo zauzet poslom i nije se mogao javiti čime ostavlja dojam marljivog, odgovornog i poslovnog muškarca. Obzirom da mu je nedostupnost siguran recept, uz svo to nejavljanje bacit će joj bubu u uho da sa svojom bivšom nije riješio odnos do kraja. Ovom informacijom se dobiva i doza ljubomore jer osim što će stalno misliti na njega, kada joj se ne bude javio, tjerat će ju na mišljenje s kim je.

U vezi će muškarci praviti žene ljubomornima ipak suptilnije. Koristit će igru emocionalnih oscilacija, tj. iskonski toplo - hladni odnos. Tako neće nikad biti sigurna na čemu je i stalno će ga iznova osvajati i truditi se da topla faza traje što duže.

Zašto igramo igre?

Ovo prakticiranje igranja ljubavnih igara postalo je učestali i popularani način komuniciranja između muškarca i žene. Mnogo je onih koji se bave istraživanjem najboljih manipulativnih metoda kojima se održava ljubavni odnos. Baš kao da su iskrenost i bliskost izašli iz mode.

Također, tu je i ljudska priroda koja nas u suvremenom svijetu tjera da se stalno s nekim natječemo pa eto čak i u ljubavi i vezama. Bez obzira bili oni u vezi ili se tek bare, sve se vrti oko toga tko će koga više učiniti ljubomornim, tko ćepokazati da mu je manje stalo i tko će ispasti poželjniji.

Jedan bitan faktor također tjera mlade na igranje igara, a to je uzbudljivost i nepredvidivost. Gotovo isto kao što se ljudi navuku na igre na sreću zbog tog adrenalina koji se pojavljuje dok čekaju ishod igre, tako i u partnerskim odnosima taj faktor neizvjesnosti ima svoju ulogu.

Nadalje, psihološki gledano to igranje igara seže i dublje. Osvajanje, zavođenje i manipulacija savršeno su sredstvo za dokazivanje svoje vještosti u ljubavnim odnosima te da vrijedimo kao osobe.
Čini se kako su zbog toga i igre osvajanja postale zanimljivije od samog osvajanja te čak bitnije od samog odnosa koji nakon toga stječemo. Upravo zato nerijetko se dogodi da nakon što dobijemo to "zabranjeno voće", često poslije gubimo interes te opet krećemo ispočetka, skupljamo trofeje.