Moda & ljepota

JESENSKI MAKE-UP

Vrijeme je za bogatije formule i neutralnije tonove

Neonske ruževe, bronzere i smeđa sjenila spremite za iduće ljeto, jer dolazi nam jesen koja diktira neutralnije i smirenije tonove make-upa.

Ilustracija   FOTO:luxury-insider.com
Piše: Republika.eu / 24sata.hr

S dolaskom jeseni lice traži drugačiju šminku nego za vrijeme ljetnih mjeseci. Niže temperature i vjetar zahtijevaju bogatije formule i kozmetiku koja hrani, prenosi 24sata.hr.

Hladnije vrijeme isušuje kožu, stoga lice u jesen zahtjeva hidratantnije kreme. No, isto vrijedi i za tijelo. Birajte masnije varijante krema koje sprječavaju ljuštenje kože i zadržavaju vlagu.

Iako nije preporučljiv ljeti, jesen ipak zahtijeva puder. Preplanulost će s vremenom nestati, a sitne nesavršenosti koje je skrivala doći će do izražaja. Koristite mat, ali prozračne pudere koji na vašem licu neće izgledati poput maske.

Brončane i smeđe tonove sjenila zamijenit će tamnocrvene nijanse i boja brusnice. Nanesite ih na kapak i malo iznad njega kako biste vizualno otvorili pogled.

Po pitanju kose, ljetne pletenice i punđe zamijenit će kovrče. One sretnije, kovrčave djevojke oko jesenske frizure neće imati posla, ali i onima s ravnom kosom trebat će samo malo vremena i spretnosti. Peglom ili uvijačem napravite uvojke, raščešljajte ih kako bi izgledali što prirodnije i to je to.

I zadnja, ali ne i manje bitna stvar - lak za nokte. Kao i kod ruževa, neonsku roza, žutu, narančastu i slične žarke boje, zamijenit će smireniji tonovi poput tamnoplave, sive i zelene.