Požeško-slavonska

DIREKTORI FESTIVALA GRADONAČELNIKU

Ako Požega raskine ugovor, tražit ćemo pravnu zaštitu!

Reagirajući na konferenciju za novinare požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića na kojoj je, između ostaloga, najavljeno raskidanje petogodišnjeg ugovora s Požeškim tamburaškim orkestrom kao organizatorom požeškog festivala, novinarima su se obratili direktor i umjetnički direktor GFS-a Tomislav Galić i Tomislav Jakobović.

Galić i Jakobović   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Prema njihovim riječima, u ugovoru stoji da će Grad Požega osigurati određeni iznos za sufinanciranje festivala, a prema jednom od članaka Grad zadržava pravo raskidanja ugovora u svako doba ako Orkestar ne može realizirati program festivala. 

"Prema važećem ugovoru koji Grad ima s Požeškim tamburaškim orkestrom, nama preostaje organizacija još dvaju požeških festivala, 2014. i 2015. godine. Iako je gradonačelnik najavio osnivanje stručnog povjerenstva, koje bi u sljedećem razdoblju trebalo odraditi ovaj posao, nećemo pristati na raskidanje sklopljenog ugovora jer smatramo da smo posao organizacije u profesionalnom smislu odradili dobro. Kada je riječ o našim honorarima, od 97.000 kuna za svaki od sljedećih festivala, prijedlog za to dao je sam gradonačelnik raskinemo li koncesiju za održavanje festivala. Tražio je ujedno specifikaciju troškova, koju smo mu i dostavili. Netočne su tvrdnje gradonačelnika Neferovića da glavni sponzori festivala nisu imali potpisane ugovore o sponzorstvu, jer za to posjedujemo urednu dokumentaciju", rekao je Tomislav Galić.

Dodao je da će u slučaju najavljenog raskida ugovora s Gradom Požegom o organizaciji GFS-a sljedećih godina Požeški tamburaški orkestar zatražiti pravnu zaštitu.

IZVOR: Glas Slavonije