Crna kronika

BURNO U VUKOVARU

Više osoba u Vukovaru na kriminalističkom istraživanju

Iz Ministarstva unutarnjih poslova su priopćili kako je više osoba na kriminalističkom istraživanju vezano za prosvjede koji su se danas održali u Vukovaru vezano za postavljanje dvojezičnih ploča.

Vukovar - Skidanje dvojezičnih natpisa   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Na zgradama određenih tijela državne uprave na području grada Vukovara jutros se započelo s postavljanjem ploča s dvojezičnim natpisom. U vrijeme postavljanja spomenutih ploča na lokacijama postavljanja okupili su se prosvjednici (neprijavljeni javni prosvjed) koji su izražavajući svoje nezadovoljstvo pokušali onemogućiti postavljanje dvojezičnih ploča. Na dvije lokacije prosvjednici su blokirali cestovni promet i razbili postavljene dvojezične ploče, dok su na trećoj lokaciji skinuli ploče i jednu otuđili. Cijelo vrijeme, zanemarujući upozorenja policijskih službenika prosvjednici su pokušavali probiti policijski kordon pri čemu je četvero policijskih službenika ozlijeđeno.

U službenim prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske trenutačno se više osoba nalazi na kriminalističkom istraživanju zbog postojanja sumnje da su sudjelovale u počinjenju kaznenih djela, a jedna osoba zbog sumnje da je razbila postavljenu dvojezičnu ploču na Policijskoj postaji Vukovar", stoji u priopćenju MUP-a.