Vukovarsko-srijemska

GDJE JE KRAJ POLITIČKOJ KORUPCIJI?

HDZ "kupio"šefa vukovarskog SDP-a Pinjuha koji je podržao HDZ-ovu koaliciju, a za nagradu ga izabrali za predsjednika GV!

Željko Pinjuh, koji još uvijek formalno obnaša ulogu predsjednika Gradskog odbora SDP-a grada Vukovara, izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara. Za dopredsjednike vijeća izabrani su Pilip Karaula (HDZ) i Marijan Pavliček (HSPAS). Pinjuh je izabran na prijedlog koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčević koji su s njegovom rukom stekli većinu u vijeću. Dopredsjednik Gradskog odbora SDP-a Vukovar, Goran Bošnjak, rekao da je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Željko Pinjuh djelovao mimo odluka SDP-ovog Gradskog odbora i time prekršio stranački statut.

Željko Pinjuh   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Koalicija HDZ-HSP Ante Sarčević (AS) u Vukovaru osigurala je na početku današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća 13. glas za konstituiranje vukovarskog Gradskog vijeća davši potporu Željka Pinjuha, vijećnika SDP-a i predsjednika Gradskog odbora SDP-a Vukovar.

Nakon što je u 10 sati počela konstituirajuća sjednica pristupilo se izboru mandatne komisije, a prijedlog koalicije HDZ-HSP AS podržao je Pinjuh, čime je desna koalicija dobila 13. glas od 24 mandata u Gradskom vijeću.

Nakon glasovanja za mandatnu komisiju dopredsjednik Gradskog odbora SDP-a Vukovar, Goran Bošnjak, objavio je da SDP-ovi vijećnici napuštaju sjednicu i neće sudjelovati u njenom daljnjem radu.

U izjavi za medije Bošnjak je rekao da je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Željko Pinjuh djelovao mimo odluka SDP-ovog Gradskog odbora i time prekršio stranački statut, a o eventualnim sankcijama odlučit će tijela stranke.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Vukovara nastavljena je bez osam SDP-ovih vijećnika.  Željko Pinjuh, koji još uvijek formalno obnaša ulogu predsjednika Gradskog odbora SDP-a grada Vukovara, izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara. Za dopredsjednike vijeća izabrani su Pilip Karaula (HDZ) i Marijan Pavliček (HSPAS). Pinjuh je izabran na prijedlog koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčević koji su s njegovom rukom stekli većinu u vijeću.

U Gradskom vijeću Vukovara koalicija HDZ-HSP AS ima 12 mandata, SDP devet, a SDSS tri.