Vukovarsko-srijemska

ISPITANI SVI SVJEDOCI

Vukovarsko-srijemski policajci na slobodi

Blaž Topalović, bivši načelnik PU vukovarsko-srijemske, smijenjen nakon uhićenja, potom njegov bivši zamjenik Mato Kirchbauer, te njegov brat i linijski djelatnik u službi krim-policije Antun Kirchbauer pušteni su jučer oko 13 sati iz istražnog zatvora u Osijeku.

Vukovarsko-srijemski policajci na slobodi   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

"Nakon što je Državno odvjetništvo ispitalo sve svjedoke, sudac istrage donio je rješenje o ukidanju istražnog zatvora", doznaje Glas Slavonije od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. 

Miroslav Šatlan, odvjetnik Blaža Topalovića, te Željka Radoš Radičević, odvjetnica Mate Kirchbauera, i Branko Ivić, odvjetnik Antuna Kirchbauera, potvrdili su da su njihovi branjenici pušteni na slobodu nakon što su prestali razlozi zbog kojih im je istražni zatvor određen.

Podsjetimo, policija je 1. kolovoza Uskoku podnijela kaznenu prijavu protiv 16 hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te trgovanja utjecajem. Nakon što je 16 osumnjičenika ispitano, od kojih je devet policajaca, na prijedlog Uskoka sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor trojici zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ostali osumnjičenici pušteni su odmah da se brane sa slobode.