Osječko-baranjska

"NEIZVJESNI" NATJEČAJI GRADSKE UPRAVE

Kuloari su imali pravo sumnjati da su svi natječaji bili namješteni. Kandidati za pročelnike su Kukić, Kristić i Krmpotić!

Grad Osijek objavio je jučer na svojoj web stranici obavijest o testiranju kandidata prijavljenih za radna mjesta pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, Službe za zajedničke poslove, Upravnog odjela za financije, gospodarstvo i nabavu i Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Grada Osijeka.

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Ovim obavijestima javnosti su postala poznata i imena potencijalnih budućih pročelnika, odnosno jedinih kandidata koji su zadovoljili formalne uvjete natječaja i mogu pristupiti testiranju. 

Tako će se za mjesto pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo boriti samo jedan kandidat, i to Romano Kristić, koji je i do sada obnašao ovu dužnost, a koji je i jedini bivši pročelnik koji se prijavio na novoraspisane natječaje. 

Da su kuloari imali pravo potvrđuje i informacija kako će se za mjesto pročelnika spojenog novog Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Grada Osijeka natjecati samo jedan kandidat, a riječ je o Srećku Kukiću za kojega se već mjesecima priča da će preuzeti upravo ovu funkciju. 

Srećko Kukić je diplomirani ekonomist, koji je do sada uspješno radio u nizu osječkih i zagrebačkih tvrtki, i to na rukovodećim mjestima, a jedno je vrijeme proveo i u nigerijskom Lagosu. 

Za radno mjesto pročelnice Službe za zajedničke poslove uvjete su zadovoljile dvije kandidatkinje, a riječ je Kseniji Bešlić i Mariji Garić

Za radno mjesta pročelnika Upravnog odjela za financije, gospodarstvo i nabavu borit će se također dva kandidata, a riječ je o Ivici Jerkoviću i Davidu Krmpotiću

Recimo kako je Krmpotić trenutačno šef finacija u tvrtki Borovo (gdje je radio i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham), a prije tog radnog mjesta radio je u Hypo Alpe Adria banci. U Osijeku je završio Ekonomski fakultet, a dolazi iz redova HNS-a.

Testiranja spomenutih kandidata bit će 2. i 3. rujna, nakon čega će biti i službeno poznata imena novih pročelnika, piše Glas Slavonije.