Virovitičko-podravska

SLATINA

Izlučno natjecanje za športske igre Hvidre

U sklopu obilježavanja Dana grada Slatine, slatinska Hvidra bila je organizator i domaćin izlučnog natjecanja hrvatskih ratnih vojnih invalida Virovitičko-podravske županije za SŠNIDOR 2013.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Uoči natjecanja svi sudionici polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odali su počast hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade. Sportske igre članova Hvidre iz Slatine, Virovitice i Orahovice otvorio je gradonačelnik Ivan Roštaš, a nazočili su dožupanica Sanja Bošnjak, predsjednik županijske Hvidre Nenad Križić i predsjednik Hvidre domaćina Mato Bubaš. 

Natjecanje je održano na više lokacija u osam različitih disciplina. Najbolji u šahu bio je Franjo Vidalina, pobjednik u boćanju bio je Ivan Buti, prvoplasirani ribolovac bio je Nikica Medarić, u pikadu prvo mjesto osvojio je Damir Mrva, najviše čunjeva u visećoj kuglani srušio je Damir Krklec, najbolji u streljaštvu bio je Serfet Ciriković, pobjednik u stolnom tenisu bio je Žarko Inhof, a najbolji kuglač Valentino Grivić. Najbolji ekipni rezultat ostvarili su članovi slatinske Hvidre, drugo mjesto pripalo je Virovitici, a treće Orahovčanima. Zatvaranje natjecanja i dodjelu odličja najboljima uveličao je saborski zastupnik i predsjednik Hvidre RH Josip Đakić.

IZVOR: Glas Slavonije