Požeško-slavonska

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Policija ovaj tjedan u pojačanoj akciji kontrole brzine

Do 25. kolovoza provodit će se preventivno-represivne akcije usmjerene na nadzor brzine kretanja vozila u prometu.

Iz PU požeško-slavonske upozoravaju da će ovaj tjedan provoditi pojačan nadzor u prometu   FOTO:Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Iz Policijske uprave požeško-slavonske upozoravaju vozače da će ovaj tjedan do 25. kolovoza provoditi preventivno-represivne akcije usmjerene na nadzor brzine kretanja vozila u prometu, javlja Večernji list. 

"Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se akcije s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl. U skladu s tom akcijom tijekom ovog tjedna provodit akciju nadzora brzine kretanja vozila u prometu", kaže se u priopćenju kojeg je potpisala glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Ona podsjeća da su se u prvih sedam mjeseci ove godine na području PU požeško-slavonske dogodile 294 prometne nesreće što je za 10 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Međutim, čak njih 29 posto uzrokovano je nepropisnom brzinom.

"Zbog nepropisne brzine ukupno je nastradala 81 osoba od toga su 3 osobe poginule, 15 je teško, a 63 lakše ozlijeđeno. Od početka ove godine procesuirano je 2474 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila što čini gotovo 41 posto ukupnog broja prometnih prekršaja", ističe glasnogovornica Radić.

IZVOR: Večernji list