Osječko-baranjska

KONTROLA BRZINE KRETANJA

Osječko-baranjska policija provodi pojačan nadzor u prometu!

Na području Policijske uprave osječko – baranjske od 19. do 25. kolovoza provodit će se akcija pojačanog nadzora prometa usklađena sa akcijama Europske unije za 2013. godinu, a usmjerena na suzbijanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, priopćeno je iz PU osječko-baranjske.

Osječko-baranjska policija provodi pojačan nadzor u prometu!   FOTO:Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Priopćenje

Tom prilikom policijski službenici koristit će uređaje koji nadzor brzine kretanja vozila mogu obavljati u pokretu i stacionarno s foto i video zapisima, a koji su ugrađeni u obilježena i neobilježena policijska vozila. 

Nadzor brzine kretanja teretnih vozila čija je najveća dopuštena masa veća od 3,5 tone obavljat će se putem tahografskih listića i memorijskih kartica iz analognih i digitalnih tahografa, navodi se u priopćenju.

Nadzorom brzine obuhvatit će se čitava cestovna mreža policijske uprave, a policijski službenici Postaje prometne policije Osijek svojim nadzorom posebno će nadzirati državne ceste broj 518 i 213 te Južnu i Zapadnu obilaznicu grada Osijeka. 

Nadzor će se obavljati i u vrijeme veće gustoće prometa te u stanju eventulanog mokrog kolnika, a noću na brzim gradskim cestama (Vukovarska ulica, Strossmayerova ulica, Ulica svetog Leopolda Bogdana Mandića), dok u jutarnjim satima na prilaznim cestama gradu Osijeku.