Požeško-slavonska

KONFERENCIJA PU POŽEŠKO-SLAVONSKE

Vozačici rekorderki kazna i do 12.000 kuna

Policijska službenica za odnose s javnošću Nikolina Janković održala je redovnu konferenciju o sigurnosnoj problematici na području PU požeško-slavonske tijekom srpnja. Riječi je bilo i o "rekorderima" po pitanju prometnih prekršaja.

Nikolina Janković   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

"Rekorderka u brzoj vožnji je 49–godišnja vozačica iz Požege, koja je 14. srpnja u večernjim satima u Industrijskoj ulici upravljala Volkswagenom krapinskih oznaka. Vozeći brzinom od 116 kilometara na sat prekoračila je dopuštenu za 66 km. Provedenim alkotestiranjem je utvrđena količina alkohola od 1,55 gr/kg, a vozilom je upravljala za vrijeme u kojemu joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.Zadržana u posebnoj prostoriji policije i protiv nje slijedi optužni prijedlog", rekla je Nikolina Janković, dodajući da bi novčana kazna vozačici za sva tri počinjena prekršaja mogla iznositi i do 12.000 kuna

Kada je riječ o alkoholu u prometu "rekorder" je 26-godišnji vozač koji je 7. srpnja u Ulici dr. Franje Tuđmana, vozeći pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,74 gr/kg, prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

IZVOR: Glas Slavonije