Vukovarsko-srijemska

"ČESTITKA" DOČEKALA GRADONAČELNIKA ŽUPANJE

Kaznena prijava SDP-a i HNS-a zbog prodaje zemlje koja - nije prodana

Odluku o natječaju za prodaju reciklažnog dvorišta podržalo je Vijeće

Grad nije prezadužen, nemamo obveza koje bi nas dovele u blokadu - tvrdi Miličević   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Kada se proteklog ponedjeljka vratio s godišnjeg odmora, županjskog gradonačelnika Davora Miličevića, kako je rekao novinarima Glasa Slavonije, dočekalo je neugodno iznenađenje – kaznena prijava koju su protiv njega podnijeli gradski odbori HNS-a i SDP-a

"Prijavili su me zbog prodaje zemljišta za reciklažno dvorište o čemu je Gradsko vijeće u veljači jednoglasno donijelo odluku. Održana je tematska sjednica, čije je sazivanje i osobno tražio vijećnik HNS-a, svi su bili nazočni kada su predstavnici bečkog holdinga predstavljali projekt gradnje spalionice otpada. Odlučeno je da se raspiše javni natječaj za prodaju zemljišta, što su svi podržali, da bih ja na kraju dobio kaznenu prijavu zbog toga što sam oštetio Grad?! Ovo doista zaslužuje mjesto u analima ljudskih gluposti", ustvrdio je gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević.

"Kao čovjeku mi je krivo i vrijeđa me kada vidim da pojedinci jedno pričaju, a drugo rade, pitam se imaju li i trunku morala. Prijava će vjerojatno biti odbačena, kao i sve one koje su do sada, ni sam više ne znam koliko puta, podnosili", ističe Miličević.

Revoltiran je time što se cijelo vrijeme priča o investicijama kao preduvjetu razvoja gospodarstva i otvaranja radnih mjesta, što je od iznimnog značenja za grad u kojemu je nezaposlenost gorući problem. A kada se nešto počne raditi na stvaranju uvjeta za dolazak investitora, a jedan od osnovnih je prodaja zemljišta, onda pojedinci, kaže Miličević, nastoje sve to minirati.

"Sve je napravljeno transparentno, zadovoljeni su svi zakonski uvjeti, na temelju odluke Gradskog vijeća raspisan je javni natječaj, na koji se, moram reći, nitko nije javio. Vratim se s godišnjeg i - na stolu me dočeka kaznena prijava. I ja sada moram gubiti vrijeme, angažirati pola gradske uprave kako bi objasnili da to zemljište, kao prvo, uopće nije prodano", ogorčen je gradonačelnik.

Dodaje da bi svatko trebao dati svoj doprinos da se u gradu nešto pokrene, da se Županja otvori prema investitorima i da se počnu osjećati pozitivni pomaci. Smeta mu, kaže, i to što jedni te isti pojedinci konstatno šire dezinformacije o tome kako je Grad u velikim financijskim problemima i pred bankrotom.

"Mi živimo u nekim čudnim vremenima, danas je najbolja vijest negativna vijest. Još jednom ću ponoviti da Grad Županja nije prezadužen i ne znam samo kome ide na čast da konstantno širi takve dezinformacije. Prošlu godinu Grad je završio s 1,8 milijuna kuna minusa, a znamo da je 90 posto gradova i općina u Hrvatskoj završilo u minusu zbog situacije u koju smo dovedeni. U strukturi duga nemamo obveza koje bi nas dovele u blokadu. Sve svoje obveze redovito podmirujemo i u prvih sedam mjeseci smanjili smo minus na 1,2 milijuna kuna. U prvih šest mjeseci grad je ostvario nekih 12 milijuna kuna prihoda, rashodi su bili 12,8, s tim ako uspijemo naplatiti, a što realno očekujem, komunalni doprinos za zgradu kod Šumarije, proračun će biti u plusu 200 tisuća kuna", pojašnjava Miličević.

Poziva građane neka slobodno dođu u gradsku upravu i sve provjere, a posebno, kako je rekao, “dušebrižnike iz GO SDP-a i HNS-a.”

Huber i Cegledi: Nemamo veze s fantomskom prijavom

Predsjednici GO HNS-a i GO SDP-a Županje, Mladen Huber i Zlatko Cegledi, jučer su se ogradili od podnošenja bilo kakve kaznene prijave protiv gradonačelnika zbog prodaje zemljišta za reciklažno dvorište tvrdeći da oni s tim nemaju nikakve veze.

"To je najobičnija glupost, već dvije godine nismo podnijeli nikakvu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika i mogu slobodno reći da Miličević laže", poručio je Huber.

Cegledi se ogradio i u ime stranke i osobno ustvrdivši da ne želi da ih se na bilo koji način povezuje s fantomskom kaznenom prijavom o kojoj pojma nemaju.

IZVOR: Glas Slavonije