Vukovarsko-srijemska

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MLADIH

Policija provodi preventivne aktivnosti u cestovnom prometu

Povodom 12. kolovoza, Međunarodnog dana mladih PU vukovarsko-srijemska donijela je odluku o provođenju preventivno - promidžbenog medijskog programa s osnovnim ciljem širenja sigurnosnih poruka i upozoravanja na opasnosti od stradavanja u prometu i to provedbom tri ciljane aktivnosti.

Ilustracija   FOTO:Marijan Sušenj/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Kako stoji u obavijesti iz PU vukovarsko-srijemske, 12. kolovoza 2013. u vremenu od 18 do 20 sati na području Vinkovaca i Županje provest će se preventivna akcija usmjerena na smanjenje stradavanja „mladih vozača“ u cestovnom prometu u suradnji s partnerima, AK Vinkovci, Prvom autoškolom Vinkovci i „Croatia osiguranje“ d.d. Poslovnica Županja.

13. kolovoza 2013. od 18 do 20 sati na području Vinkovaca, Županje i Vukovara provest će se preventivna akcija usmjerena na smanjenje stradavanja vozača bicikla u cestovnom prometu. 

U sklopu planiranih mjera i aktivnosti, u vremenu od 18 do 20 sati u Vinkovcima, Trg bana Josipa Šokčevića (pješačka zona), bit će postavljen info-pult na kojem će sudjelovati predstavnici AK Vinkovci i Prve autoškole Vinkovci, policijski službenici PPrP Vinkovci na kojem će se građanima dijeliti promotivni materijali osigurani od strane AK Vinkovci, a primarno namijenjeni povećanju sigurnosti vozača bicikla u cestovnom prometu.

14. kolovoza 2013., uoči Velike Gospe, kada tradicionalno svake godine po nekoliko tisuća vjernika Vukovarsko-srijemske županije pješke hodočasti u svetište Gospe Ilačke, kao i u druga Marijinska svetišta (primjerice u Starim Jankovcima, Cerni, Prkovcima te u svetište Gospe Šumanovačke kod Drenovaca) na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provoditi će se preventivna akcija u cilju prevencije stradavanja pješaka pri sudjelovanju u cestovnom prometu.

Cilj Međunarodnog dana mladih je istaknuti probleme u društvu s kojima se susreću mladi te povećati njihovu vidljivost. Pojačanim preventivnim postupanjem policijskih službenika u cestovnom prometu nastoji se skrenuti pozornost primarno na značajno povećanje broja prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima su sudjelovali „mladi vozači“, ali i na zaštitu vozača bicikla koji uz pješake spadaju u najranjiviju kategoriju sudionika u cestovnom prometu.