Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Srijeda,
4. Ožujak 2015.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

POSJET BPŽ
Premijer Milanović u posjeti Gunji, Cerni i Županji
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Gunju.
VIDI LI SE SVJETLO NA KRAJU TUNELA?
Vjeruju li građani u rast gospodarstva, hoće li Vladine mjere dati rezultate?
Raste industrijska proizvodnja, raste izvoz, ekonomske analize predviđaju rast BDP-a do kraja godine... Paralelno, Vlada pomaže dužnicima u švicarskim francima, oprašta dugove socijalno najugroženijima, a iz Ministartva rada poručuju kako će rezultate dati i aktivne mjere politike zapošljavanja. Je li ovo godina u kojoj će početi dugoočekivani oporavak gospodarstva? Hoće li Vladine reformske mjere u godini kraja mandata dati rezultata, a građani napokon mirnije živjeti? Vidi li se svjetlo na kraju tunela, donosi Ana Katulić...
KVALITETNI SAVJETI
SDP angažirao američku konzultantsku kuću
SDP je stranka koji želi unaprijediti svoj rad kvalitetnim savjetima, tim je riječima SDP-ov Željko Jovanović komentirao angažman američke konzultantsku kuće Penn Schoen Berland, točnije potpredsjednika te kuće Alexandera Brauna.
MINISTARSTVO FINANCIJA
Prijedlog rješenja 'švicarca' zatražen od svih članica EU
Izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju po hitnom postupku trebale bi se naći na dnevnom redu prve ovogodišnje sjednice Sabora.
BANSKI DVORI
Milanović na sastanku s predstavnicima Stožera za obranu rafinerije Sisak
Premijer Zoran Milanović prijepodne će se u Banskim dvorima sastati s predstavnicima Stožera za obranu sisačke rafinerije nakon što je prošli tjedan zaustavljena prerada nafte u rafineriji.