Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Nedjelja,
19. Travanj 2015.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

PRISILNA NAPLATA
Porezna plijeni pokretnine City Ex-a
Dok City Ex priprema dokumentaciju potrebnu za pokretanje postupka predstečajne nagodbe, i to uz blagodat privremene mjere zastoja s ovrhama, što je uobičajena pojava, nastali su i dugovi prema državi - 3,4 milijuna kuna iznosi novi porezni dug.
NOVI NAMET
Vlada povećala trošarine na cigarete i gorivo
Kako bi udovoljila zahjevima Europske komisije i dodatno smanjila deficit, Vlada je, očekivano, povećala trošarine na duhanske proizvode i gorivo. Istodobno, odustalo se od monetizacije javnog duga autocesta kroz koncesiju pa se planiraju okrenuti drugim modelima pomoću kojih bi zakrpali financijske rupe.
EUROPSKI SOCIJALNI FOND
Predstavljene mogućnosti ulaganja
U sklopu vladinog programa predstavljanja mogućnosti koje nude fondovi EU, predstavljene su mogućnosti europskog socijalnog fonda za - zapošljavanje, za koje su se svi složili da je temeljni cilj u okolnostima kakvim se nalazi zemlja.
LORENCIN ZADOVOLJAN
Vidljivi rezultati programa Hrvatska 365
Turistička sezona dobro je počela. U prva tri mjeseca ove godine zabilježen je rast od 18 posto u dolascima i 19 posto u noćenjima.
TRESU SE FOTELJE, PADAJU MINISTRI
Podigli ljestvicu poštenja i odgovornost visoko, a onda je spustili do dna...
Objektivno ili subjektivno, ali opći je dojam da građani Hrvatske nikada nisu lošije živjeli, nego u zadnjih nekoliko godina. U vrijeme Vlade premijera Zorana Milanovića, koji je do sada smijenio pola svoga kabineta.