Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Utorak,
31. Ožujak 2015.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

SCHLADMING
Milanović na trilateralnom sastanku
Predsjednik Vlade Zoran Milanović sudjelovao je danas, zajedno s predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom i saveznim kancelarom Republike Austrije Wernerom Faymannom na trilateralnom susretu u Schladmingu, u Austriji.
TJEDNI OSVRT
Činovnici šokirali čak i Vladu...
Ključno je pitanje je li moguća reforma državne uprave bez masovnog otpuštanja? Na to još ni jedna vlada nije bila spremna.
DATA.GOV.HR
Predstavljanje Vladina Portala otvorenih podataka
Vlada Republike Hrvatske predstavit će u Banskim dvorima, Portal otvorenih podataka - Data.gov.hr.
TELEFONSKA SJEDNICA
Vlada o dodjeli sredstava pomoći za poplavljene
Na današnjoj sjednici Vlade je 25 točaka, među kojima su izmjene Prekršajnog zakona, Zakona o sudovima za mladež, te Zakona o poljoprivrednom zemljištu...
ZORAN MILANOVIĆ OBJAVIO
Vlada odustala od monetizacije autocesta!
Nakon što je Vlada krajem siječnja započela pregovore za monetizaciju s potencijalnim ulagačima, premijer Zoran Milanović objavio je danas kako se od monetizacije autocesta odustaje!