Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Četvrtak,
24. Srpanj 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

PREDSTAVLJENE IZMJENE KAZNENOG ZAKONA
Najznačajnije se odnose na kaznena djela protiv časti i ugleda
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavio je na sjednici Vlade izmjene Kaznenog zakona. Najznačajnije se odnose na kaznena djela protiv časti i ugleda...
HPB
Vlada će Upravu imenovat ovaj tjedan
Potaknuti mogućim kaznama od 3500 do 20.000 kuna četvoro članova NO-a tražili su od Vlade da hitno predloži novu Upravu banke.
STRANKA UMIROVLJENIKA
Objava liste dužnika je populistički trik u režiji Ministarstva financija
Pokazivanje mišića prema onima koji nisu isplatili plaće ustvari je manifestacija nemoći države u provođenju reformi i jednakosti pred zakonom - poručila je Stranka umirovljenika reagirajući na ovaj tjedan objavljenu Listu dužnika sa popisom poslodavaca koji ne isplaćuju plaće...
SANIRANJE KATASTROFE
Vlada o namještanju poplavljenih kuća
Vlada će na današnjoj sjednici donijeti odluku o donošenju Programa obnove i saniranja katastofe na podučju Vukovarsko-srijemske županije, a koja se odnosi na opremanje obiteljskih kuća i stanova oštećenih i uništenih od poplava...
KULMINACIJA APSURDA
Nataloženi pijesak zatrpao osječku luku, a uvozi se iz Srbije!
Još od 2010. godine, od kako je donesen novi Zakon o vodama kojim je zabranjena eksploatacija pijeska i šljunka iz hrvatskih vodotoka, upozorava sa na njegovu apsurdnost. Ona je ovih dana doživjela kulminaciju.