Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Subota,
2. Kolovoz 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

NAGRADNA IGRA
Počinje nova sezona 'Bez računa se ne računa'
Kreće nova sezona nagradne igre 'Bez računa, se ne računa! Održat će se tri kola s ukupnim nagradnim fondom od gotovo 500 tisuća kuna! U svakom će se kolu dijeliti po tri nagrade u iznosima od 100, 40 i 20 tisuća kuna! Prvo kolo nagradne igre počinje danas, a završava 26. listopada.
POREZNA UPRAVA
Pojačavanje nadzora fiskalizacije
Nadzori će se obavljati s povećanim brojem službenika na Jadranu, ali i u unutrašnjosti zemlje, naročito do 15. rujna, u sve dane, uključujući i vikende, u vremenu od 0 do 24 sata.
HPB
Novi predsjednik Uprave - Tomislav Vuić
Nadzorni odbor Hrvatske poštanske banke imenovao je Tomislava Vuića predsjednikom Uprave i Dubravku Kolarić, članicom Uprave te banke, objavio je HPB na Zagrebačkoj burzi.
PREDSTAVLJENE IZMJENE KAZNENOG ZAKONA
Najznačajnije se odnose na kaznena djela protiv časti i ugleda
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavio je na sjednici Vlade izmjene Kaznenog zakona. Najznačajnije se odnose na kaznena djela protiv časti i ugleda...
HPB
Vlada će Upravu imenovat ovaj tjedan
Potaknuti mogućim kaznama od 3500 do 20.000 kuna četvoro članova NO-a tražili su od Vlade da hitno predloži novu Upravu banke.