Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Petak,
31. Listopad 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

PREDSTAVLJEN REBALANS PRORAČUNA
Projekcija gospodarskog rasta smanjena na 0,7 posto. Veće plaće tek od sljedeće godine
Na Vladi je predstavljen rebalans proračuna. Optimistične prognoze rasta s početka godine korigirane su u minus od 0,7 posto. Ministar financija Boris Lalovac istaknuo je da su to okviri koje prognoziraju i međunarodne institucije. Predstavio je i, kako ju je nazvao, mini poreznu reformu.
UNATOČ NAJAVAMA
Povećanje plaća građani će osjetiti tek sljedeće godine
Uoči sjednice Vlade potpredsjednik Branko Grčić osvrnuo se na odgodu primjene predstojećih izmjena poreza na dohodak, odnosno povećanja neoporezivog dijela tek od 1. siječnja 2015. godine iako je ranije najavljivano već za prosinac.
KONKRETNE UŠTEDE MANJE OD PLANIRANIH
Rebalans proračuna na Vladi
Rebalans proračuna nakon višetjednih dogovora i traženja prostora za rezove stiže na Vladu. No konkretne uštede manje su od planiranih milijardu i pol kuna. Istodobno, proračunski minus je veći - iznosi oko 15 i pol milijardi...
SURADNJA
Čelnici HPB-a, Pošte i CO-a jačaju partnerstvo
Hrvatska poštanska banka, Hrvatska pošta i Croatia osiguranje planiraju osnažiti suradnju i tržištu ponuditi kvalitetniji financijski servis.
TRAJAT ĆE TRI MJESECA?
Vlada kreće u dubinsku analizu rashoda državnog proračuna
Vlada kreće u dubinsku analizu rashoda državnog proračuna. Ministar financija Boris Lalovac rekao je kako će se dubinska analiza provesti u pet kategorija: rashodima za zaposlene koji se isplaćuju ioz proračuna, subvencije, sustav zdravtva, poslovanje agencija, zavoda i fondova i drugih pravnih osoba te porezni rashodi. Osnovat će se povjerenstva, najavio je Lalovac i rekao da nitko od članova neće biti plaćen.