Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Subota,
19. Travanj 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

PODACI KOJI NE ULIJEVAJU OPTIMIZAM
Lanjski dug opće države 20 posto veći nego 2012.
Nakon što je Vlada donijela paket mjera za daljnje smanjenje proračunskog minusa, novi podaci Državnog zavoda za statistiku ne uljevaju neki optimizam. Prema izvješću na kojem Europska komisija temelji fiskalni nadzor nad zemljama članicama, lanjski je deficit manji za 0,7 posto BDP-a, no dug opće države je 20 posto veći. Premašio je 220 milijardi kuna, odnosno 67 posto BDP-a.
U IME VLADE I SVOJE OSOBNO
Premijer Milanović čestitao vjernicima Uskrs
Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je čestitku hrvatskim građankama i građanima koji Uskrs slave prema gregorijanskom i julijanskom kalendaru.
NOVI ZAKON O UDRUGAMA
Stroži uvjeti financiranja projekata
Vlada je usvojila i konačni prijedog Zakona o udrugama...
"PREVIŠE TROŠIMO, TAJ NOVAC NISMO ZARADILI"
Vlada donijela paket mjera za smanjenje deficita
Vlada je donijela paket mjera za smanjenje deficita - povećavaju se trošarine, naknade teleoperaterima, smanjuju investicije u Hrvatskim cestama...
BANSKI DVORI PONOVO REŽU
Vlada predstavlja mjere smanjenja deficita
Vlada bi na današnjoj sjednici trebala donijeti novi paket mjera za smanjenje deficita...