Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Nedjelja,
25. Siječanj 2015.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

MINISTARSTVO FINANCIJA
Prijedlog rješenja 'švicarca' zatražen od svih članica EU
Izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju po hitnom postupku trebale bi se naći na dnevnom redu prve ovogodišnje sjednice Sabora.
BANSKI DVORI
Milanović na sastanku s predstavnicima Stožera za obranu rafinerije Sisak
Premijer Zoran Milanović prijepodne će se u Banskim dvorima sastati s predstavnicima Stožera za obranu sisačke rafinerije nakon što je prošli tjedan zaustavljena prerada nafte u rafineriji.
ISPUNJEN TEK JEDAN OD NJIHOVIH ZAHTJEVA
Udruga Franak djelomično zadovoljna, danas odluka o prosvjedu
Iz Udruge Franak, iako pozdravljaju odluku Vlade o fiksaciji tečaja franka, nezadovoljni su jer je godina dana predug rok i izgledno je, kažu, da će to pitanje biti prebačeno na iduću vladu. Podsjećaju i da je ovime ispunjen tek jedan od njihovih zahtjeva. Danas će donijeti odluku o prosvjedu koji će se, ukoliko do njega dođe, održati ispred HNB-a.
OPROST DUGA
Danas sporazum s teleoperaterima i bankama
Nakon što je jučer potpisan Sporazum o oprostu dugova građanima između Vlade i nekoliko gradova te s HEP-om, HP-om i HRT-om, danas će ga premijer Zoran Milanović u Vladi potpisati s bankama i teleoperaterima.
"DOKAZ DA SMO HUMANA VLADA"
Premijer Milanović potpisuje sporazum o oprostu dugova
Premijer Milanović potpisat će Sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća za ovršenike koji su u procesu prisilne naplate dugova male vrijednosti.