Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Utorak,
23. Prosinac 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

DOBRO ILI LOŠE?
Vlada i Orco se dogovorili oko Sunčanog Hvara
Iz vlade napominju kako se odlukom otvara mogućnost prekidanja postupka međunarodne arbitraže čiji ishod, trajanje i troškove u ovom trenutku nije moguće procijeniti te se stvaraju uvjeti za konačnu privatizaciju društva
SJEDNICA VLADE
Odluka o onemogućavanju rasta dužnosničkih plaća
Vlada će na današnjoj sjednici smanjiti osnovicu za obračun plaća državnih dužnosnika, a sve zbog stupanja na snagu izmjena Zakona o porezu na dohodak
PAD CIJENA GORIVA
Premijer o padu cijena goriva: To je dobro za Hrvatsku
Premijer Zoran Milanović osvrnuo se na brzinu pada cijena goriva rekavši da je tržište otvoreno i da će kupci ocijeniti gdje kupovati, odnosno kupovat će tamo gdje je jeftinije. Smatra da je za Hrvatsku dobro da cijene goriva padaju.
VESNA PUSIĆ
Varga nije trebao ići na skijanje službenim automobilom
S pravnog aspekta, sve je u skladu s odlukom koja je bila na snazi i u prijašnjim vladama - objasnio je Bauk.
ODUSTAJANJE OD IZDANJA
Investitori se povukli, debakl obveznica HPB-a
Hrvatska poštanska banka u četvrtak je trebala zaključiti izdanje tzv. podređenih obveznica ciljanog iznosa 60 milijuna eura.