Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Petak,
24. Listopad 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

TRAJAT ĆE TRI MJESECA?
Vlada kreće u dubinsku analizu rashoda državnog proračuna
Vlada kreće u dubinsku analizu rashoda državnog proračuna. Ministar financija Boris Lalovac rekao je kako će se dubinska analiza provesti u pet kategorija: rashodima za zaposlene koji se isplaćuju ioz proračuna, subvencije, sustav zdravtva, poslovanje agencija, zavoda i fondova i drugih pravnih osoba te porezni rashodi. Osnovat će se povjerenstva, najavio je Lalovac i rekao da nitko od članova neće biti plaćen.
GRAĐANI IPAK ŽELE REFERENDUM
Vlada poručuje da monetizacija nije prodaja autocesta
Vlada Republike Hrvatske u priopćenju je dala pojašnjenje odluke o izboru koncesijskog modela kao najboljeg rješenja za vraćanje kredita kojima su građene autoceste.
''ISKLJUČIVO UZ SUGLASNOST OPORBE''
Vlada pozitivno o izmjenama Zakona o izboru predsjednika
Izborna pravila mijenjat će se isključivo uz suglasnost oporbe, poručio je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade na kojoj je dano pozitivno mišljenje izmjenama Zakona o izboru predsjednika države...
HRVATSKA (NE)OVISNOST
Za namjerno zapostavljanje hrvatskog gospodarstva i nacionalnih interesa, trebao bi netko odgovarati, i to pod optužbom zbog veleizdaje!
Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti, u sjećanje na dan kada je Sabor 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom SFRJ.
PREDSTEČAJNE NAGODBE
TIH pozdravlja najavljene promjene
Transparency International Hrvatska pozdravlja najavljene promjene postupaka predstečajnih nagodbi.