Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Utorak,
28. Srpanj 2015.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

SJEDNICA VLADE
Zeleno svjetlo za rješavanje problema zaduženih u švicarcima
Vlada će uredbom, na današnjoj sjednici, smanjiti visinu vodnog doprinosa kojeg plaćaju poduzetnici. Također Saboru će uputiti mišljenje kojim podržava zaključak saborskog Odbora za financije i državni proračun za donošenje rješenja problema korisnika kredita u švicarskim francima…
NAKON POTICAJNIH MJERA ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH
Vlada priprema strategiju zapošljavanja osoba starijih od 50 godina
Nakon poticajnih mjera zapošljavanja mladih Vlada priprema i strategiju zapošljavanja osoba starijih od 50 godina. U pripremi su poticaji za poslodavce kako bi se s burze skinuo dio od 84 tisuće nezaposlenih starijih od 50, koliko ih je u svibnju bilo prijavljeno na Zavodu...
RANG LISTA SVIH ČLANOVA VLADE
Pogledajte tko je najbolji, tko najgori, a kako stoji premijer Milanović
Agencija za istraživanje javnog mnijenja Vectura provela je u utorak 14. srpnja za televizijsku emisiju Veto anketu o tome kakvu ocjenu dobiva Vlada Zorana Milanovića, a kakvu svaki pojedini ministar.
TREBAO BI VIŠE BRINUTI O ŽRTVI
Vlada o Zakonu o nasilju u obitelji
Vlada će u Sabor uputiti Nacrt prijedloga zakona o zaštiti od nasilja u obitelji koji bi trebao više brinuti o žrtvi...
HRVATSKA KONZERVATIVNA STRANKA
'Kako je 'najbolja Vlada ikad' postala jedna od najneučinkovitijih vlada na svijetu'
Dopredsjednica HKS-a Marijana Klišanin javnosti se obratila priopćenjem u kojemu, između ostaloga navodi kako se nastavlja "besramno mazanje očiju javnosti i uljepšavanje brojki, dok nas s vremena na vrijeme na stvarno stanje ne podsjete strane procjene financijskih institucija poput zadnjeg izvješća Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) koji je hrvatsku Vladu smjestio na šesto mjesto najnesposobnijih vlada na svijetu".