Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Srijeda,
24. Rujan 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

VLADA
Stiže 'in house' umjesto outsourcinga i spin offa?
U jeku predstojeće provjere potpisa za referendum protiv outsourcinga, Vlada umjesto spin off-a i outsourcinga, razmatra uvođenje 'in house' modela. Jedino spremanje potrebno 'u kući' ono je Banskih dvora, poručuju sindikati koji traže što skorije raspisivanje referenduma.
"SVE BITNO DOGOVORILI U TRI MINUTE"
Vodili bi državu jer se poznaju s košarke
Nesposobna koalicijska vlada premijera Zorana Milanovića vjerojatno je posljednjih godina u javnosti najkorištenija fraza. Nije da nije istinita, kao i ona što ćemo ako nam se ponovno na vlast vrate HDZ i partneri, a etiketirani su, doduše nepravomoćno, kao “zločinačka organizacija”.
NEĆE RUŠITI VLADU
Čačić u Splitu predstavio stranku reformista
Vladajuća koalicija vise nema većinu u Saboru, rekao je to danas Radimir Čačić koji je u Splitu došao predstaviti novu stranku reformista, čija će se osnivačka skupština održat 28. rujna u hotelu Westin u Zagrebu. Zanimljivo je da će se održati na istom mjestu gdje je osnovan i HNS.
DRŽAVNE FINANCIJE
I dalje zaduživanje
Iako se za stanje javnih financija u Hrvatskoj ponajmanje može reći da je dobro, velike potrebe financiranja države još uvijek se, zahvaljujući situaciji na financijskim tržištima, namiruju prilično glatko.
RASPAD SUSTAVA?
Povratkom Marine Lovrić Merzel u Sabor, Milanovićeva vlada postaje manjinska
Kad Sabor i formalno potvrdi aktiviranje zastupničkog mandata bivše sisačke županice Marine Lovrić Merzel i prestanak mandata njezina zamjenika u saborskim klupama Zorana Vasića, vlada Zorana Milanovića postat će manjinska, budući da stranke koje čine Vladu u Saboru više neće imati kvalificiranu većinu, no vladajući poručuju kako zbog toga nisu zabrinuti, jer još uvijek imaju stabilnu većinu.