Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Utorak,
7. Srpanj 2015.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

RTL OBJAVIO KAKO SE RADI O BOŽI PRKI
Lalovac prijavio USKOK-u prijetnje jednog bankara
Ministar financija Boris Lalovac ni prije ni poslije sjednice Vlade nije htio davati izjave o tome da mu je prijetio jedan bankar, ali su drugi ministri bili raspoloženi komentirati aktualnosti.
SABOR
Nastavak sjednice raspravom o interpelaciji o radu Vlade
Sabor sjednicu nastavlja objedinjenom raspravom o interpelaciji o radu Vlade vezano uz tri teme. Prve su na redu interpelacije koje se tiču istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranskom moru...
RAZGOVORI NA SVE STRANE
Agrokor i Orbico zainteresirani za dokapitalizaciju HPB-a?
Mirovinski fondovi potvrdili su interes za ulazak u Hrvatsku poštansku banku koja se uskoro mora dokapitalizirati.
LALOVAC O CROATIA OSIGURANJU
Ne slažemo se s mišljenjem Državnog ureda za reviziju
Vlada je prihvatila izvješća o radu Nacionalne agencije za razvoj civilnog društva i Hanfe kao i izvješće Državne revizije o izvršenju proračuna, s primjedbom vezanom za Croatia osiguranje.
ANALIZA POLITIČKE STRATEGIJE
Ulaskom u Vladu HDSSB budućem mandataru neće dati 'bjanko' suglasnost za sve odluke – žele biti korektiv vlasti
Kako bi se državom na što učinkovitiji, pošteniji i transparentniji način upravljalo nužno je potrebno da koalicijska vlada, a takve su u Hrvatskoj sve u posljednjih 15-ak godina, u svom sastavu ima stranku koja će biti svojevrsni korektiv toj vlasti. To bi prije svega podrazumijevalo da ta stranka ulaskom u koalicijsku vladu ne daje mandataru i vodećoj stranci u koaliciji unaprijed ruke u saboru i vladi za sve odluke i poteze.