Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Četvrtak,
23. Listopad 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

GRAĐANI IPAK ŽELE REFERENDUM
Vlada poručuje da monetizacija nije prodaja autocesta
Vlada Republike Hrvatske u priopćenju je dala pojašnjenje odluke o izboru koncesijskog modela kao najboljeg rješenja za vraćanje kredita kojima su građene autoceste.
''ISKLJUČIVO UZ SUGLASNOST OPORBE''
Vlada pozitivno o izmjenama Zakona o izboru predsjednika
Izborna pravila mijenjat će se isključivo uz suglasnost oporbe, poručio je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade na kojoj je dano pozitivno mišljenje izmjenama Zakona o izboru predsjednika države...
HRVATSKA (NE)OVISNOST
Za namjerno zapostavljanje hrvatskog gospodarstva i nacionalnih interesa, trebao bi netko odgovarati, i to pod optužbom zbog veleizdaje!
Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti, u sjećanje na dan kada je Sabor 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom SFRJ.
PREDSTEČAJNE NAGODBE
TIH pozdravlja najavljene promjene
Transparency International Hrvatska pozdravlja najavljene promjene postupaka predstečajnih nagodbi.
INTERNETSKI SERVIS
Na webu Ministarstva financija sva plaćanja iz Državne riznice
Ministarstvo financija, Državna riznica, objavilo je internetski servis putem kojeg građani mogu pretraživati podatke o izvršenim plaćanjima iz državnog proračuna po dobavljačima. Za ministra financija Borisa Lalovca ovo je veliki iskorak u transparentnosti.