Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Subota,
23. Kolovoz 2014.
Objavljeno: 09.08.2013. u 11:06   |  Media Servis |  Komentari:
PRODAJA IMOVINE
Objavljen poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju HPB-a
Ministarstvo financija je na svojim stranicama objavila poziv za iskazivanje interesa za i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dionica Hrvatske poštanske banke.
Vlada prodaje Hrvatsku poštansku banku   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se ističe kako Vlada, zastupana po Ministarstvu financija, namjerava prodati sve dionice u Hrvatskoj poštanskoj banci pod svojom neposrednom i posrednom kontrolom, što ukupno predstavlja 99,13% ukupnog broja izdanih dionica. Stoga se pozivaju sve zainteresirane osobe na iskazivanje interesa te podnošenje neobvezujuće ponude u navedenoj privatizaciji.

Privatizacija HPB-a će se provesti procesom otvorenog međunarodnog prikupljanja ponuda.

Zainteresirani investitore Ministarstvo financija poziva da svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, dostave u pisanom obliku financijskom savjetniku do 31. kolovoza 2013. godine.

Nakon primitka iskaza interesa, financijski savjetnik će investitorima dostaviti Informacijski memorandum i Sažetak informacija o društvu, te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna 2013. godine, u skladu s pravilima postupka za prikupljanje ponuda i hrvatskim propisima.

Adresa na koju se zainteresirani investitori trebaju javiti, kao i sve detaljne informacije ili izuzeća, objavljeni su u Pozivnom pismu koje se može naći na internetskim stranicama www.mfin.hr, www.duudi.hr ili www.hpb.hr.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

BRZA PROCEDURA
U godinu dana čak 60% zakona doneseno po hitnom postupku
Prije godinu dana predsjednik Vlade Zoran Milanović najavio je kako Vlada nakon 1. srpnja i ulaska u EU više neće morati donositi zakone u hitnom postupku dotadašnjim intenzitetom.
ZAKLJUČI SA DANAŠNJE SJEDNICE VLADE
Ključno je potaknuti potrošnju građana
Vlada je odradila prvu sjednicu nakon ljetnog odmora. Neizbježna tema bila je mini porezna reforma, kojom vladajući žele smanjiti porezni pritisak na plaće kako bi se povećala potrošnja. Ministri jednoglasno podupiru promjene koje bi vjerojatno od početka 2015. trebale barem malo popraviti kućne budžete zaposlenih.
NOVE RADNE POBJEDE
Vlada opet na okupu nakon odmora
Vlada se ponovo okuplja na Markovom trgu na prvoj radnoj sjednici nakon ljetnog odmora uz tanak dnevni red od desetak točaka.
MJERE ZA PRORAČUN
Manje plaće u javnom sektoru, mjere za blokirane i porezno rasterećenje
Nakon povratka s godišnjeg odmora - u Vladi su počeli pripremati rebalans proračuna, ali i poteze kojima bi pokrenuli gospodarstvo. Ministar financija Boris Lalovac najavio je smanjenje plaća u državnom i javnom sektoru.
"ZAKON POGODUJE VELIKIM TVRTKAMA"
Zbog modela izravnih plaćanja seljaci Vladu tužili Europi
423 milijuna Eura iznos je koji će Europska komisija Republici Hrvatskoj davati za izravna plaćanja u poljoprivredi za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Hrvatska Vlada nedavno je donijela i nacionalni model po kojem bi se trebala vršiti izravna plaćanja poljoprivrednicima u okviru najnovije verzije Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije. No, ovaj model izazvao je veliko nezadovoljstvo upravo među onima kojima je namijenjen – poljoprivrednicima. Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske "Život" Europskoj komisiji poslala je žalbu na vladin prijedlog jer smatraju kako on pogoduje velikim tvrtkama, a na štetu malih i srednjih OPG-a.