Požeško-slavonska

DONACIJA POŽEŠKE BISKUPIJE BOLNICI

Odjelu za ORL darovan uređaj za kirurške zahvate

U povodu obilježavanja blagdana sv. Lovre, zaštitnika biskupijskog Caritasa, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predao je specijalistima Opće županijske bolnice, na čelu s ravnateljem prof.dr.sc. Željkom Glavićem, uređaj za izvođenje kirurških zahvata na glavi, vrijedan stotinjak tisuća kuna.

Biskup msgr. Antun Škvorčević predao je uređaj specijalistima OŽB-a Požega   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Prema riječima biskupa Škvorčevića, uz prvotnu zadaću duhovnog poslanja i služenja bolesnicima, Biskupija u okviru svojih mogućnosti povremeno nastoji Bolnici pomoći i u materijalnom obliku, javlja Glas Slavonije.

Zahvalivši na donaciji, ravnatelj Željko Glavić podsjetio je na nedavne donacije suvremenih medicinskih uređaja i opreme koju je Bolnica dobila i od Grada Požege, te gradskog komunalnog poduzeća Tekija, kao i od nekoliko veledrogerija s kojima Bolnica posluje.

"Moderna medicinska tehnologija je skupa, a naše su potrebe velike, jer OŽB Požega trenutačno ima 88 liječnika specijalista. S obzirom na ekonomsku krizu u kojoj se nalazimo, donacije nas u nekim djelatnostima spašavaju, a Požeška biskupija od utemeljenja do sada u nekoliko nam je navrata donirala vrijednu opremu. Uređaj koji smo danas dobili značajno će pomaknuti standarde u operaciji sinusa, te prilikom operacija glave i vrata", rekao je ravnatelj Glavić.

Na donaciji je zahvalio i mr.sc. Miljenko Vukoja, voditelj Odjela za ORL i kirurgiju glave i vrata, za čije je pacijente uređaj namijenjen. 

IZVOR: Glas Slavonije