Nogomet

NOVA OSJEČKA DESETKA KARLO LULIĆ

Ne trebam igrati u Dinamu ili Hajduku da bih dobio poziv u reprezentaciju

Ne gledajući samo rezultat i igru NK Osijeka, možemo reći kako je klub s Drave već puno dobio afirmiranjem mladih igrača, od kojih je definitivno iskočilo jedno ime: Karlo Lulić.

Karlo Lulić, U-17 reprezentacija Hrvatske   FOTO:Ivana Ivanovic/PIXSELL
Piše: D.Andraković / Republika.eu

Pričali smo već o njegovim kvalitetama, no najbolje od svega govore njegove igre na terenu.
Hoće li Lulić postati najbolji i najskuplji igrač Osijeka u povijesti, hoće li ga klub brzo prodati kako bi opstao ili je pred njim prava afirmacija u Gradskom vrtu?Pitanja su to na koje nam je odgovorio ovaj skromni 17-godišnjak.

Karlo, iako si najmlađi u ekipi pokazao si da si posve zasluženo u početnih 11. Imaš i najbolji učinak s dva gola i asistencijom. Jesi to očekivao?
-Pa moram priznati da ovo nisam nimalo očekivao. Prije početka sezone sam razmišljao kako bi bilo dobro da igram po desetak minuta, no dobro sam iskoristio priliku koju mi je trener pružio i nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama.

Čujemo da preuzimaš broj 10. Znači li to da treneri očekuju od tebe da budeš glavni kreator u momčadi i što znači za tebe taj broj?
- Zna se kome taj broj pripada u svlačionici. Nosit ću ga jedno vrijeme dok se Antonio ne oporavi i naravno da će mi biti velika čast.

Jesi li spreman preuzeti odgovornost u momčadi iako si mlad jer sada se puno očekuje od tebe. Koliko ti znači dolazak iskusnijih Vitaića i Babića?
- Naravno da jesam, ako se to traži od mene pokušat ću dat sve od sebe da to i ispunim. Oni su stvarno čudo. Ovoj ekipi je baš to trebalo jer puno nam pomažu sa savjetima.

Zabio si prva dva gola u seniorima, ali momčad u tim utakmicama nije pobijedila pa sigurno tvoj nadraži gol tek treba doći?
- Kad ne zabijem, mi pobijedimo... Najbolje da više ne zabijam, haha.
Najdraži će mi biti onaj ako Osijeku donesem pobjedu.


Kako se osjećate nakon pobjede nad Slavenom? Hoće li sada biti lakše igrati? Možete li nastaviti pozitivan niz i u Rijeci?
- Nakon pobjede atmosfera u svlačionici je sjajna. Svi se nadamo da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima.

Puno se priča o tebi jer si pravo otkriće i to si zaslužio igrama. Može li ti to smetati ili dekoncentrirati? Jesi li svjestan kako si već sada na oku javnosti i medija?
-Bas suprotno, to mi daje jos veći motiv za dalje. Koncentriran sam na ono što trebam raditi i uvijek pokušam dati najbolje od sebe.

Svi koji te poznaju da si  skroman i dobar dečko, i što je rijetkost, iako imaš tek 17 posve zrel i miran u glavi. Što misliš je li ti to prednost i koga bi istaknuo da ti je najviše pomogao u karijeri?
- Otac mi je najveći kritičar, ali naravno i navijač. Volim primiti kritike više od pohvala jer to me tjera da budem bolji i ispravim što ne valja.

Što radiš kad ne igraš nogomet, imaš li hobi?
-  Igram tenis u slobodno vrijeme, a inače znam izaći s prijateljima na piće i prošetati.

Imaš li djevojku, jesi zaljubljen?
- Nisam još zaljubljen, nemam djevojku za sada. Slobodan sam.

Eto djevojke, navalite!:) Kako vidiš svoj put u karijeri za sada?

- Vidim se u Osijeku još godinu dvije, i volio bih se prodati negdje van, a ne u Dinamo ili Hajduk. Ne bih želio otići odmah ove godine samo zato da klub namiri dugove jer nema novaca.

Gdje se vidiš kasnije u Europi i koji ti je omiljeni klub ili liga?
- Vidim se u engleskoj ligi. Volim kako igraju Liverpool ili Arsenal, a omiljeni klub mi je Real Madrid. Igrač po mom ukusu je Kaka ili Zidane.

Što kažeš o usporedbama s Halilovićem iz Dinama i bi li bio spreman kad bi dobio poziv izbornika Štimca igrat s najboljim igračima ili ipak to ne očekuješ zato što igraš u Osijeku?
- Ne volim se uspoređivati s drugima. Samo bih rekao da sam spreman za velike stvari već sada i mislim da se mogu i u Osijeku dokazati. Ne trebam igrati u Dinamu ili Hajduku da me primjeti izbornik.


Koliko vam znači podrška ljudi u gradu i naravno Kohorte?
- Znači nam puno. Vidjeli ste kako su nas nosili navijanjem protiv Slavena. Vidio sam i na Kopici transparente za Rijeku, nadam se da će ih biti puno i na Kantridi.

Što može Osijek u Rijeci?

- Rijeka je dobra ekipa, favorit je ali imaju tešku utakmicu u Žilini i mislim da možemo odigrati dobro i iznenaditi ih na svježinu.

S kim najbolje surađuješ u sastavu?
- Najbolji sam sa Šimunecom, ali i Tinta Babić nam puno pomaže savjetima.

Kakav učinak svoj očekuješ ove sezone? Koliko golova?
- Pitao me trener Ivo Vranješ na treningu kolko ćeš zabiti ove sezone, ja mu kažem mislim 10, a on se nasmije i kaže da, možda u juniorima, haha.

Vjerujemo kako bi i Ivo Vranješ volio biti taj koji će se smijati na kraju sezone. Ukoliko Karlo nastavi s ovakvim igrama, sigurno će biti najbolji mladi nogometaš u HNL-u. Neka tako bude, a od Karla očekujemo da ga i ovaj intervju samo motivira da bude bolji, a ne da bude teret na njegovim leđima, kako je i sam rekao.