Nogomet

OSJEČKE NOGOMETAŠICE PRI KRAJU SU PRIPREMA

Spremne za kvalifikacijsku skupinu za plasman u Ligu prvaka

Pri kraju priprema, nogometašice Osijek su spremne za utakmice kvalifikacijske skupine za plasman u Ligu prvaka koje se odigravaju u nizozemskom Encshedeu. U skupini ih očekuju igračice iz Nizozemske, Škotske i s Malte.

Piše: Republika.eu / STV

Nogometašice Osijeka pri kraju su priprema za novu sezonu. Odmah na startu čeka ih i glavni ispit, nastup u kvalifikacijskoj skupini za plasman u Ligu europskih prvaka.

Nogometašice Osijeka iza sebe imaju mjesec dana priprema i 3 odigrane međunarodne utakmice, ona četvrta i posljednja protiv mađarskog MTK je  odgođena.

Osječanke su pobjedile viceprvaka Srbije Crvenu Zvezdu na Mačkamami s  uvjerljivih 9:0 dok su u Subotici od prvaka Spartaka izgubili dva susreta 2:1 i  5:3. Trener Kolak pak vjeruje kako je ekipa spremna za nove europske izazove, iako  je igrački malo oslabljena u odnosu na prošlu sezonu.

Ali, djevojke su ipak za godinu dana zrelije i uigranije.U kvalifikacijama za Ligu prvakinja Osječanke će igrati u 3. jakosnoj grupi u nizozemskom
Encshedeu.

Tamo ih čekaju prvakinje Škotske Glasgow, nizozemski Twente i klub s Malte.
Osječanke na put u Nizozemsku kreću već sutra, a prvi susret čeka ih u četvrtak, osmoga ovog mjeseca protiv Glagowa od 19 sati. U subotu igraju s Twenteom, a sljedeći utorak s maltežankama, posljednji susret  u skupini.

Kvalifikacije za Ligu prvakinja broje 8 skupina, prvoplasirane će izboriti plasman među 32 u završnicu, kao i najbolje dvije drugoplasirane.