Crna kronika

PRIVELI GA

Podignuta kaznena prijava protiv strojovođe vlaka koji je naletio na autobus

Iz Policijske uprave šibensko-kninske su izvijestili kako je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, podnijeta kaznena prijava zbog strojovođe koji je upravljao vlakom koji je na cestovnom prijelazu u Siveriću naletio na autobus uslijed čega je više osoba ozlijeđeno.

Podignuta je kaznena prijava protiv strojovođe   FOTO:Duško Jaramaz/PIXSELL
Piše: Media Servis

U policijskom priopćenju se ističe kako je protiv 51-godišnjeg strojovođe podnijeta kaznena prijava te je priveden pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

"Navedeni se sumnjiči da dana 3. kolovoza upravljajući putničkim vlakom na relaciji Knin-Drniš dolaskom do željezničko cestovnog prijelaza 'Jabuka' u Siveriću oko 08:28 sati nije uspio zaustaviti vlak iako je bio upoznat da je na pružnom prijelazu neispravan svjetlosno-zvučni uređaj kao i polubranici za zatvaranje prometa odnosno da isti prijelaz nije osiguran o čemu je imao izdan pismeni nalog. Uslijed toga je prednjom stranom vlaka naletio na sredinu desne bočne strane autobusa šibenskih registarskih oznaka, pri čemu je usljed udara vlak odgurao autobus 21 metar. U ovoj nesreći lakše je ozlijeđeno devet putnika iz autobusa, jedan putnik iz vlaka, vozač autobusa, navedeni strojovođa i kondukter iz vlaka, dok je teže ozlijeđeno dvoje putnika iz autobusa od kojih je jedan zadobio ozlijede opasne po život", priopćili su iz PU šibensko-kninske.