Ostalo

[VIDEO] DOBRE VIJESTI IZ FRANCUSKE

Darko Kralj osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu

Proslavljeni paraolimpijac Darko Kralj osvojio je brončanu medalju na Svjetskom atletskom prvenstve za osobe s invaliditetom koje se održava u francuskom Lyonu.

Darko Kralj   FOTO:Screenshot STV
Piše: Media Servis

U kategoriji F42, atletičari s nadkoljeničnom amputacijom, Kralj je bacio kuglu na 13,20 metra što je bilo dovoljno za treće mjesto i brončanu medalju. Svjetski prvak je Britanac Aled Davies koji je postavio novi svjetski rekord od 14,71 metrom, dok je srebro otišlo Njemcu Franku Tinnemeieru s daljinom od 13,93 metra.

"Na ovom natjecanju želja mi je bila da provjerim koliko veteran vrijedi među ovim mladcima koji neumitno nadolaze. Nakon što sam prije dvije godine osvojio srebro na Novom Zelandu, jedino mi ostaje žal što ću svoju karijeru očito završiti bez zlata sa svjetskih IPC atletskih prvenstava. No, posebice bih se zahvalio dr Borisu Kirinu i svom fizioterapeutu Anti Ariću koji su me doslovno osposobili da nastupim i dođem do bronce", zaključio je Darko Kralj.

Ovo je druga medalja za hrvatske atletičare na Svjetskom prvenstvu. Broncu je osvojila i Marija Iveković u disciplini bacanja diska.