Društvo

NEDOSTAJE SESTARA, A 400 IH JE NA BURZI

Sindikat medicinskih sestara i tehničara najavio štrajk

Sindikat medicinskih sestara i tehničara kreće u štrajk i to zbog drastičnog smanjenja plaća drugi put ove godine, iako su potpisali sporazum s Vladom da će odustati od štrajka pod uvjetom da im se više ne smanjuje plaća...

20.07.2013., Zagreb - Konferencija Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

"U štrajk će se ići, ali nismo donijeli konačnu odluku kada", rekla je Anica Prašnjak, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara.

Prašnjak dodaje da su sestre iscrpljene prekovremenim radom i da često zanemaruju svoje obitelji i privatne živote kako bi mogle pomoći pacijentima. Kaže da medicinskih sestara nedostaje u sustavu, a ipak ih je oko 400 još uvijek na burzi.

"Jedan odjel s 12 sestara broji 3.000 prekovremenih sati. Ne govorim napamet, nego sam ove podatke ispitala", ističe Prašnjak dodavši primjer jednog odjela na kojem su 3 medicinske sestre ostale u smjeni, a trebaju brinuti o 30 pacijenata.