Politika

BLAŽEKOVIĆ SE BRANI

"Kao voditelj izaslanstva u skupštini NATO-a često putujem"

Nakon objave o rekordnoj potrošnji novca poreznih obveznika u službene svrhe zastupnika poput plaćanja zrakoplovnih karata, najam stanova za zastupnike izvan Zagreba te uporabe osobnog automobila, oglasio se rekorder HNS-ovac Boris Blažeković.

Boris Blažeković, zastupnik HNS-a   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

U prvih šest mjeseci ove godine saborski zastupnici potrošili su gotovo 4 i pol milijuna kuna, od čega je najviše novca, gotovo milijun i 400 tisuća kuna izdvojeno za najam stanova za zastupnike koji nisu iz Zagreba.

Na upotrebu osobnog automobila saborskih zastupnika u službene svrhe porezni obveznici izdvojili su nešto više od milijun i 200 tisuća kuna, dok je primjerice na zrakoplovne karte potrošeno 584 tisuće kuna.
Najviše je potrošio HNS-ov Boris Blažeković, gotovo 82 tisuće kuna, od čega je oko od 54 tisuće kuna potrošeno na avionske karte, a 18 tisuća kuna na hotelski smještaj. "Kao voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, često putujem", rekao nam je Blažeković.

"Rad iza tog izaslanstva jesu putovanja. Moram biti prisutan uvijek na svim sjednicama tog glavnog odbora", rekao je Blažeković.

S druge strane, ima i onih zastupnika koji u prvih šest mjeseci nisu potrošili ni kunu, među kojima su Tomislav Karamarko, Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Željko Kerum, te bivša SDP-ova zastupnica Mirela Holy koja o svojoj štedljivosti kaže:

"Tu trebate uzeti u obzir da sam ja zastupnica iz Zagreba što znači da Sabor nema nikakvih troškova na transportu ili najmu stana. Osim toga, kad samputovala, onda sam putovala na trošak organizatora, a ne Sabora", pojasnila je Holy.