Osječko-baranjska

U SKLOPU "PROJEKTA OSIJEK"

Devet milijuna eura za čepinsku kanalizaciju

Zahvaljujući sredstvima koja je odobrila Europska komisija stiže novac za čepinsku kanalizaciju u sklopu “Projekta Osijek” na kojem su radili Grad Osijek, Vodovod Osijek te Općina Čepin za radove na svojem području.

Do sada je u čepinsku kanalizaciju uloženo više od tri milijuna kuna   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

U sklopu tog projekta realizirat će se, doznaje Glas Slavonije, u Općini Čepin , projekt nastavka gradnje kanalizacijske mreže u naselju Čepin. Ukupna vrijednost investicije “Projekt Osijek” je 72,5 milijuna eura, a nastavak gradnje kanalizacijske mreže u naselju Čepin iznosi devet milijuna eura. Gradnja će se financirati prema udjelima: Općina Čepin 7,2 posto, EU fondovi 73 posto, državni proračun 9,9 posto i Hrvatske vode 9,9 posto. 

Očekuje se uskoro raspisivanje međunarodnog natječaja za izvođenje radova. Planirani početak radova je kraj 2013. godine ili početak 2014., a završetak najkasnije u roku tri godine.U Općini navode da su do sada financirali projekte vezano uz kanalizacijsku mrežu s više od tri milijuna kuna.

"Pozivamo građane da sve nedostatke koji su nastali tijekom i nakon radova na kanalizacijskoj mreži prijave u Općinu Čepin ili na e-mail opcina@cepin.hr. Rok za podnošenje prigovora je 22. srpnja do 15 sati", poziva Dražen Tonkovac.