Politika

POTPISANA KOALICIJA

'HSS je neostvarena ljubav HDZ-a'

HDZ i HSS svečano su u Zagrebu potpisali sporazum o koaliciji od koje oba čelnika, Tomislav Karamarko i Branko Hrg, očekuju da će biti pobjednička na sljedećim izborima.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma HDZ-a i HSS-a   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

[11:46]
"Hrvatska je danas devastirana. Nikad lošiji nisu hodali Banskim dvorima", poručioje šef HDZ-a dodajući da je sazrio trenutak za novu opciju. U suprotnom će, kaže, Hrvatska unutar Europske unije propasti.

"HSS je neostvarena ljubav HDZ-a i ovu koaliciju smo dugo željeli. Ona je snaga kojoj će se sada mnogi sada htjeti pridružiti jer će sigurno okrenuti novo poglavlje Hrvatske", najavio je Karamarko.

Na pitanje znači li ovo partnerstvo da je HDZ zakoračio i prema ljevici, kako je jučer rekao, Karamarko danas odgovara: "Upotrijebio sam termin heterogenost čime sam aludirao na široki koalicijski potencijal HSS-a koji HDZ-u odgovara".

Hrg, pak, poručuje kako je ova, za HSS prva predizborna, a ne postizborna koalicija ikad, odgovor aktualnoj Vladi i rasprodaji Hrvatske. "Cilj HSS-a koji je raskrstio s ranijim lutanjima je, osim prave pučke jezgre i buduća vlada stručnjaka", rekao je HSS.

U čast strateškog partnerstva, na temeljima programa Radića i Tuđmana, na kraju su svi nazdravili šampanjcem u Novinarskom domu.


[07:39]
HDZ i HSS danas bi trebali svečano potpisati Koalicijski sporazum.

Stratešku koaliciju bivših političkih partnera iz doba Ive Sanadera, nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća 'amenovao' je i Glavni odbor HSS-a. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući sporazum rekao je kako je na tragu HDZ-ove orijentacije okupljanja desnog centra i desnice.

'Mislim da smo s HSS-om zakoračili i izvan, dakle tog centra, čak prema ljevici s obzirom na heterogenost nekih segmenata te stranke, što nam jako odgovara. Oni su na zadnji lokalnim izborima polučili najbolje rezultate upravo tamo gdje su bili u koaliciji s nama', podsjetio je Karamarko.

Koalicijski sporazum, u HSS-ovom slučaju prvi koji stiže u predizborno, a ne postoizborno vrijeme, svečano bi trebao biti potpisan danas u Hrvatskom novinarskom domu.