Razno

BROJ JEDAN ZA VAŠE ZDRAVLJE I IZGLED

Osim u prehrani, pogledajte za što je još dobar češnjak...

On je biljka, složit ćemo se svi, neugodnog mirisa, ali ono što češnjak krije u sebi dragocijena su svojstva koja vam mogu pomoći u poboljšanju vašeg zdravlja. Donosimo vam nekoliko savjeta kako ga upotrijebiti u vašoj svakodnevnici.

Višestruke koristi od češnjaka.   FOTO:vidi.hr
Piše: Republika.eu

Liječenje raka prostate, raka mokračnog mjehura, astme, brinhitisa, stresa, umora, održavanje funkcije jetre, gljivičnih infekcija, bradavica, kurijih očiju... Sve su to izlječenja u kojima vam češnjak dokazano može pomoći. 

Smanjite razinu kolesterola

U jednu litru kipuće vode stavite 30 češnjaka i sok od 5 limuna zajedno sa limunima. Ostavite u hladnjaku 24h, a nakon toga svako jutro popijte čašicu pripravka na tašte sve dok ne popijete cijelu litru. Provjerite svoj kolesterol nakon toga, a pauze između korištenja pravite svakih 6 mjeseci.

Borba sa celulitom

30 grama lista bršljana i pupoljka breze te 20 grama češnjaka preliti sa 250 ml vode i prokuhati. Kad se ohladi procijediti, uroniti gazu u pripravak i staviti na kritična mjesta 15-ak minuta.

Višak kilograma na trbuhu

Staviti topli oblog od kuhanog octa, vode i češnjaka (oko 5 grama). Ostavite oblog na kritičnom mjestu oko 20-tak minuta, a nakon toga istuširajte se toplom kupkom i namažite anticelulitnom kremom.

Riješite se zadebljane kože na peti

U toplu vodu uspite sok od 2 češnjaka i uronite noge u kupku. Zadržite stopala 10-tak minuta u kupki, te ih istuširajte čistom vodom. Uzmite nevenovu mast i namažite pete. Ona će dodatno omekšati zadebljano područje na stopalima.

Izvor: cafe.hr