Ostalo

NATJEČAJ

U HCR-u danas otvaranje ponuda za razminiranje

U Hrvatskom centru za razminiranje danas će biti otvorene prve ponude na natječaju za razminiranje, nakon nedavnog štrajka pirotehničara i potpisanog Kolektivnog ugovora. Tim povodom jučer su se oglasili i sindikati kako bi spriječili eventualno rušenje cijena...

Razminiravanje   FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Pirotehničari strahuju da će poslove razminiranja opet dobivati tvrtke s dampinškim cijenama, stoga su jučer javno poručili Hrvatskom centru za razminiranje.

"Da one ponuđače koji daju očigledno preniske cijene, da takve ponude odbiju jer su neozbiljne. Da ne dozvoli da isto tako uzmu posao samo zato da bi onemogučili nekim drugima da rade. Ono čega se mi bojimo da će, ako netko uzme posao po preniskim cijenama, onda definitivno tražiti od pirotehničara da rade više kvadrata nego što je to predviđeno projektom što definitvno dovodi u pitanje sigurnost radnika", rekao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković te je poručio da će, ako se netko na natječaj javi s nekonkurentnom cijenom, izaći s imenima te će tražiti da se te tvrtke temeljito ispitaju.

"Na kraju krajeva, zatražit ćemo i od HCR-a da kontrolira cijeli taj proces, jer je zbog toga i formiran i za to služi"