Nogomet

LIGA 10 PODIŽE GLEDANOST

NK Osijek prati trendove - marketingom do većeg broja navijača!

Prvo kolo HNL-a donijelo je, za hrvatske okvire, iznenađujuće velik broj gledatelja. Je li riječ o novim trendovima ili će se dolaskom lošijeg vremena sve vratiti u prosječnost, ostaje za vidjeti.

Godišnja ulaznica - NK Osijek
Piše: Republika.eu

Klubovi HNL-a u posljednje vrijeme trude se pratiti marketinške trendove bogatijih klubova sa zapada Europe. U tom smislu ovih dana većina klubova je u prodaju pustila godišnje ulaznice. Kao što je i za očekivati, najviše sezonskih karata do sada je prodao Hajduk koji je na brojci od 2825 karata, dok je HNK Rijeka na 760 godišnjih ulaznica.

GNK Dinamo ove je godine odlučio napraviti potpuni zaokret u cijenama karata, pa će navijači za svega 250 (sjever) do 550(zapad) moći nazočit svim utakmicama Dinama, uključujući i Ligu prvaka. U slučaju Dinamovog ulaska u Ligu prvaka i izvlačenja atraktivnih suparnika za očekivati je da će po prvi put jedan klub u Hrvatskoj imati rasprodan stadion tijekom cijele sezone. Drugo je pitanje hoće li vlasnici tih karata pohoditi Maksimir i u susretima Dinama u HNL-u, no koncept je svakako zanimljiv.
 
Novi vjetrovi u NK Osijeku?

Čini se kako su i u NK Osijeku odlučili uvesti određene novitete i probati prodati što više godišnjih ulaznica, jer priznaju u klubu, pomoć navijača nikada nije bila potrebnija.

Novost je da kupci godišnjih ulaznica predočenjem iste ostvaruju popuste u određenim caffe barovima, trgovinama i restoranima. Inicijativa je svakako za pohvalu, a kako doznajemo cilj je stvoriti veliku mrežu subjekata koji će nuditi popuste simpatizerima bijelo-plavih.
 
Novost je i promijenjeni dizajn godišnje ulaznice. Složit ćemo se kako je riječ o sitnici, ali takve sitnice ponekad čine razliku. 

Treba napomenuti kako je prošle sezone NK Osijek prodao nešto više od 400 godišnjih ulaznica od čega oko 250 za istočnu tribinu. Očito je da mjesta za napredak ima dosta i da bi se u budućnosti prodajom karata moglo sliti i nešto novca potrebnog za funkcioniranje kluba.