Osječko-baranjska

PROJEKT WINE TOUR PRI SAMOM KRAJU

U Belom Manastiru otvorena tradicijska kućica

Deset milijuna kuna vrijedan projekt Osječko-baranjske županije Wine Tour financiran iz fondova Europske unije pri samom je kraju.

Wine Tour Osječko-baranjske županije   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Danas je u sklopu projekta u Belom Manastiru svečano otvorena tradicijska kućica u kojoj će turistima biti ponuđene sve informacije o poznatim baranjskim vinima, ali i turističkim destinacijama gdje se ona mogu pronaći.

U godinu i pol dana koliko traje projekt Wine Tour rekonstruirano je jedanaest vinskih cesta ukupne dužine 17 kilometara, uređene su mini vinoteke u četiri vinogorja Osječko-baranjske županije, te je otvorena regionalna vinoteka u Tvrđi. Jedna informativna kućica otvorena je već u Đakovu, a danas je na red došao Beli Manastir koji je za mnoge koji će posjećivati baranjske vinske ceste prvo odredište.
 
Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš naglasio je kako je Wine Tour iznimno kvalitetan projekt koji će u budućnosti donijeti dobrobit ne samo gradu već i cijeloj Baranji.
 
Posljednjih godina Osječko-baranjska županija ima najveći rast u kontinentalnom turizmu u cijeloj Hrvatskoj, a projekt Wine Tour samo je dio veće slagalice turističke ponude na kojoj se stalno radi, naglasio je župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić. Ovu ponudu potrebno je sada zaokružiti i povezati.
 
Projekt Wine Tour trajat će sve do tridesetog kolovoza, a planira se još otvaranje vinskih muzeja u Dalju te u Zmajevcu.