Društvo

SINDIKAT POSLAO PRIOPĆENJE

Problemi u hitnoj medicinskoj pomoći se gomilaju od njezinog izdvajanja

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara poslao je priopćenje povodom sve učestalijih problema u hitnoj medicinskoj pomoći...

Ilustracija   FOTO:Duško Jaramaz/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Budući da već više godina upozoravamo na probleme u hitnoj medicinskoj pomoći, koji se samo gomilaju od njezinog restrukturiranja i izdvajanja u zasebne ustanove, tragično je što se javnost mora senzibilizirati tek nakon što se dogode pojedini smrtni slučajevi.

Situacije koje se u posljednje vrijeme sve učestalije događaju u hitnoj medicini jasno pokazuju da je ovakav sustav neodrživ i da se s nedostatkom radnika, bez obzira na bilo kakvu organizaciju rada, niti jedna služba ne može organizirati da dobro funkcionira.

Zbog svega navedenoga, opetovano ukazujemo na težinu problema u hitnoj medicinskoj pomoći, a o čemu nam svjedoče brojni pozivi i dopisi naših članova s terena, koji se već neko vrijeme pribojavaju upravo ovakvih situacija koje su se počele ostvarivati.

U vezi nedostatka više od 12.000 medicinskih sestara i tehničara ponovno ćemo se obratiti Ministarstvu zdravlja i tražiti hitno ukidanje zabrane njihova zapošljavanja, a sve iz straha da će se ovakve situacije u budućnosti ponoviti", stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednica Glavnog vijeća HSSMS-MT Anica Prašnjak.