Požeško-slavonska

POŽEŠKI GOSPODARSTVENICI

Jedan od najvećih gospodarskih problema je nedostatak poduzetničke zone

Gospodarstvo će dati potporu sportu, kulturi i priredbama od interesa za grad Požegu

Sastanak požeških gospodarstvenika s gradonačelnikom   FOTO:Dušan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović okupio je po prvi puta gospodarstvenike ovog kraja kako bi se upoznali sa problemima u njihovu radu, te što grad može učiniti na rješavanju. Tako se na okupu našlo dvadesetak vlasnika i direktora tvrtki koji su izrazili spremnost da se potporom  uključe u programe kulture i sporta, kao i organizaciju priredbi od interesa za grad. Zatražit će da te aktivnosti sufinanciraju i tvrtke koje imaju sjedište izvan ovog kraja, piše Večernji list.

"Donijet ćemo odluku koje udruge svojim programom djeluju od posebnog interesa za grad te im davati proračunska sredstva, a otvaranjem EU ureda udruge će moći aplicirati novac iz fondova", ističe požeški gradonačelnik. Najavljena je i mogućnost osnivanje posebnog „poola“ u koji bi poduzetnici izdvajali sredstva za sportske i kulturne udruge, priredbe, stipendije i slično.

Jedan od najvećih problema je nedostatak poduzetničke zone što znači da nema prostora za ulaganja.

"Moramo u suradnji sa Požeško-slavonskom županijom tražiti zemljište i rješenje za tu zonu, no razmišljamo i o mogućnosti da to riješimo u suradnji sa nekom od susjednih općina", kaže Neferović dodajući da će Gradsko vijeće uskoro donijeti izmjene Prostornog plana što će omogućiti ulaganja i razvoj nekih tvrtki kao što su Zvečevo, Color emajl, Spin Valis, Grbić i druge.

IZVOR: Večernji list