Ostalo

JEDINA MEDALJA KOJA JE NEDOSTAJALA

Lucija Zaninović brončana na SP-u u Meksiku

Hrvatska taekwondo reprezentativka Lucija Zaninović osvojila je brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u Meksiku.

Lucija Zaninović na Olimpijskim igrama 2012.   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Na putu do medalje pobjedila je Cynthiu Kragbe iz Obale Bjelokosti prekidom u drugoj rundi pri vodstvu 9:1, nakon toga je bila bolja od Kineskinje Li Zhao Yi 5:2 da bi odličje osigurala tijesnom pobjedom protiv reprezentativke Japana Miye Yamado rezultatom 3:2. Polufinalni okršaj protiv Jordanke Dane Touran, Lucija je izgubila 3:6. 

Lucija je tako dvostrukom uzastopnom naslovu prvakinje Europe i brončanom odličju s Olimpijskih igara u Londonu dodala i svjetsko odličje, jedino koje joj je nedostajalo u karijeri. 

Medalja u Meksiku je i veliki korak na putu prema OI u Rio de Janeiru jer je ovim natjecanjem startao i novi sustav skupljanja bodova prema kojem će najbolji sa svjetske rang ljestvice osigurati plasman na Igre. 

Zaninović je nastupila u kategoriji do 49 kilograma s 50 taekwondoašica iz 50 država.

"Sretna sam i zadovoljna što to što radim pokazuje rezultate da idem u nekom dobrom smjeru. Malo jesam razočarana jer znam da sam mogla dati još više. To je medalja koja je nedostajala u mojoj kolekciji. Nakon osvajanja europske i olimpijske medalje, nedostajala je nekakva svjetska. Sad se to sve popunilo", rekla je Lucija Zaninović.