Putovanja

PLAVA ZASTAVA

Hrvatske plaže s prestižnom nagradom

Idete na godišnji odmor, ali se niste još odlučili gdje. Bitne su vam plaže, njihov izgled i čistoća. Donosimo vam popis hrvatskih plaža koje su ove godine osvojile Plavu zastavu – prestižnu nagradu, koja je većini turista kriterij pri odlučivanju svoje destinacije na ljetovanje.

Donji Špadići u Poreču   FOTO:istriasun.com
Piše: Republika.eu / Tportal.hr

Ovom prestižnom nagradom ove godine okitile su se, među ostalima, plaže Maestral u Novigradu, Donji Špadići u Poreču, Porto Sole u Vrsaru, Punta Debij u Općini Punat, Katarelac u Općini Kolan, Lolić u Pirovcu te jarunsko Malo jezero u Zagrebu.

Plava zastava međunarodni je program zaštite mora i priobalja. Ona je markica koja obilježava osim plaže u mjestu i samo mjesto, a većini turista je značajan orijentir pri odabiru destinacije za svoje ljetovanje. Čist okoliš, sigurnost, lokacija i još mnogi drugi kriteriji bitni su pri dodjeljivanju Plave zastave određenom turističkom mjestu.

Objavljen je popis nagrađenih plaža i marina u Hrvatskoj s Plavom zastavom za 2013. Sudeći prema broju novih plavih zastava, Hrvatska se uistinu može pohvaliti čistim i lijepim plažama, a cjelokupan popis nagrađenih plaža i marina u Hrvatskoj možete pogledati na ovom linku

Izvor: tportal.hr