Nogomet

ISPOVJEST BIVŠEG IGRAČA ISTRE

Stavili su me u auto i vozili k Mamiću, tjerali su me u Dinamo

Hrvoje Milić iz Istre je prešao u ruski Rostov, a s novinarima Glasa Istre podijelio je svoja neugodna iskustva s bivšim klubom.

Hrvoje Milić (u zeleno-žutom)   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/vecernji.hr
– Imam informacije da je moja odšteta bila puno veća od 350 tisuća eura i, ako je to istina, pitanje je u čijem je džepu taj novac završio

– Tek sam jučer dobio raskid. U pulskom su me klubu ucjenjivali, vršili neviđeni pritisak na mene i čekali do zadnjeg časa. Bili su svjesni da ću morati pristati na njihove uvjete jer da to nisam napravio, ne bih se mogao registrirati i ne bih imao prava igrati na početku ruskog prvenstva – rekao je Milić te dodao:

– Imam informacije da je moja odšteta bila puno veća od 350 tisuća eura i, ako je to istina, pitanje je u čijem je džepu taj novac završio. Vjerojatno će ga podijeliti gospoda iz kluba, ne bih sad o imenima, oni će se već prepoznati.

Milić je pregovarao i s Dinamom, ali nije želio otići u Maksimir.

– U Istri 1961 su pod svaku cijenu željeli da prijeđem u Dinamo i tako su me jednog dana samo stavili u auto i odveli u Zagreb na razgovor sa Zdravkom Mamićem. On je bio korektan, to moram priznati, sreli smo se još jednom kasnije, ali ja nisam želio potpisati. To se ljudima iz kluba nikako nije svidjelo zbog toga sam u Zaprešiću završio na klupi. Na klupi sam bio i za svoj rođendan, protiv Rijeke, nakon čega su u klubu lažirali da sam ozlijeđen. Puno sam puta šutio zbog kluba i zbog drugih igrača, od kojih su neki prolazili pakao kao i ja, radi mira u kući trpio nepravdu. Istra 1961 je klub navijača, Demona, a ne ljudi kojima je jedino važan njihov privatan interes i koji će ga, ako se brzo nešto ne promijeni, dovesti na samo dno – zaključio je Milić.

 

Izvor:  vecernji.hr