Osječko-baranjska

[VIDEO] POTVRDIO POVEZANOST S PRCKOM, ALI ZATAJIO BLISKO OBITELJSKO PRIJATELJSTVO

Vrkić osumnjičeniku za brutalno ubojstvo s govornice poželio da se obrani i dokaže svoju nevinost!

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka bilo je doista burno i zanimljivo, a najviše pozornosti izazvalo je pitanje upućeno gradonačelniku Vrkiću od strane HDSSB-ovog vijećnika Krešimira Bubala o njegovoj povezanosti s nedavno uhićenim Damirom Handanovićem poznatijim pod nadimkom Prcko.

Ivica Vrkić   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Afera "Prcko" koja već danima potresa širu osječku javnost i kao jedna od glavnih tema u gotovo svim osječkim kuloarima dobila je svoj epilog i u osječkom Gradskom vijeću. Naime, razlog njenog pojavljivanja u gradskoj vijećnici krije se u činjenici da je glavni akter afere Damir Handanović-Prcko, prema medijskim navodima, duboko i snažno obiteljski i poslovno povezan sa aktualnim osječkim gradonačelnikom Ivicom Vrkićem. Pod točkom pitanja i prijedlozi vijećnika HDSSB-ov predsjednik Kluba vijećnika Krešimir Bubalo je pozvao gradonačelnika Vrkića da građanima Osijeka pojasni svoj odnos i povezanost sa izvjesnim Prckom, inače glavnim osumnjičenikom za brutalno ubojstvo Pere Martića iz 2004. godine. Bubalo je u obrazloženju svog pitanja naveo i kako smatra da gradonačelniku četvrtog po veličini grada u Hrvatskoj ne priliči da se kreću u društvu potencijalnih ubojica i osoba iz takvog krim miljea.

Na Bubalovo pitanje o njegovoj povezanosti sa čovjekom koji je osumnjičen za brutalnu likvidaciju Pere Martića, Vrkić je reagirao vrlo nervozno i panično, ali je na iznenađenje svih prisutnih vijećnika, novinara i djelatnika Grada potvrdio svoju povezanost sa izvjesnim Prckom koji je bio i jedan od glavnih aktera u Vrkićevoj predizbornoj kampanji. 

Tijekom gotovo čitave sjednice Gradskog vijeća Ivica Vrkić odgovarajući na pitanja oporbenih (HDSSB) vijećnika, kojih je bilo čak 14, je pokazao iznimno veliku dozu nervoze i nelagode te je odgovore uglavnom pokušavao svoditi na osobnu razinu ne dajući pri tome konkretne podatke i informacije vijećnicima koji su mu postavili pitanje. Gotovo svi oporbeni vijećnici su izrazili svoje veliko nezadovoljstvo Vrkićevim odgovorima te su tražili od njega i pismena očitovanja i odgovore. Uskoro opširnije...