Ljubav & sex

ZDRAVO JE BITI ZALJUBLJEN

Evo zašto je još dobro biti zaljubljen...

„Kad si zaljubljen, nisi svoj“ – rečenica je koju smo čuli puno puta, a što nam ta zaljubljenost pruža za naše zdravlje i može li nas poticat na održivost organizma, ocijenite sami.

Ljubite se, zaljubite se!   FOTO:wannabemagazine.com
Piše: Republika.eu

Ne treba vam dijeta

Kad smo zaljubljeni, zbog adrenalina koji je prisutan u našem organizmu, smanjuje nam se potreba za hranom i time se suzbija naš apetit.

Mlađi izgled

Zbog ljubavi ne samo da se osjećamo, već i izgledamo mlađe. Zaljubljenost potiče razvoj hormona DHEA – eliksir mladosti. Taj eliksir povisuje razinu beta-endorfina u mozgu, povisuje se libido. Zaključujemo da ljubav daje povećanu volju za životom, a smanjuje razinu stresa.

Zaljubljeni žive duže

Prema istraživanju Sveučilišta Utah, oni koji su zaljubljeni, a je kojima ta ljubav uzvraćena, žive dulje od samaca. Kad se osjećamo voljeno, raste naše samopouzdanje, a samim time se smanjuju šanse da padnemo u depresiju.

Bolje pamćenje

Jedno talijansko istraživanje otkrilo nam je kako se kod zaljubljenih ljudi stvaraju nove stanice u mozgu zbog koji pamtimo sve detalje i sitnice koje oni manje zaljubljeni čak ni ne primjećuju.

Izvor: Index.hr