Nogomet

PROBLEMI UOČI NOVE SEZONE

HNS zbog dugova suspendirao Zadar, upitna utakmica protiv Hajduka!

Novi problemi za nogometni klub Zadar. Disciplinska komisija HNS-a suspendirala je klub sa Stanova do ispunjenja obveza prema vjerovnicima ili njihova pristanka na odgodu suspenzije.

Ilustracija   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Dok traje suspenzija Zadar ne smije igrati niti prijateljske utakmice sa seniorskom momčadi, a upitan je i prvenstveni ogled s Hajdukom koji se igra u subotu na Stanovima. Ipak, sportski direktor kluba Josip Bepo Bajlo tvrdi da nema mjesta zabrinutosti.

''Apsolutno možete biti mirni po tom pitanju. Zadar će igrati u subotu, mi ćemo ispuniti svoje obveze i isplatiti igrače i Zadar će u subotu odigrati tu utakmicu'', rekao je Bajlo.

Zadar je, podsjetimo, suspendiran zbog dugova prema NK Dalmatincu iz Crnog te bivšem vrataru Antoniju Ježini.

''S Ježinom smo još uvijek u procesu i mislim da će rasplet biti povoljan, a ovo što se tiče Dalmatinca to je gotova stvar. Mi ćemo tu obvezu koju prema njemu imamo ćemo ispuniti'', naglasio je Bajlo.

Na Stanovima još nema novosti oko potencijalnih odlazaka dvojice mladih bisera - Stipe Perice i Luke Begonje.

Perica je još uvijek naš igrač, razgovori su tu, no on se trebao jutros javiti u klub, a nije došao ne znam iz kojih razloga, jer je još uvijek član NK Zadra. Što se tiče Begonje ima interesa iz Serie 'A' ali trebamo biti strpljivi i čekati'', istaknuo je Bajlo.

Perica je, podsjetimo, bio u sastavu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu U-20 u Turskoj. ‘Umor od putovanja ne može mu biti opravdanje’, odlučan je Bajlo.

''On je član Zadra i trebao se pojaviti na treningu i izboriti si mjesto, a sve ostalo ćemo riješavati u hodu. Inače nije se baš puno naigrao na SP-u da bi bio umoran'.'

U subotu se na Stanovima otvara nova sezona HNL-a, a u kojem god sastavu Zadar zaigrao protiv Hajduka, ići će na pobjedu, poručio je za kraj Bajlo.

''Sigurno bi nas pobjeda osokolila na početku prvenstva, pogotovo ovo koje je zahtjevno jer se igra 36 utakmica. Hajduk je pokazao jednu kvalitetu protiv Dinama, ali ne baš briljantno. Ja znam kako je Dinamo tempirao pripreme jer smo zajedno bili na pripremama i oni nisu još u punoj snazi, to će biti tek u 2. pretkolu Lige prvaka. Mi ćemo istrčati u punoj formi kako smo priželjkivali jer smo ju tako i tempirali, budući da je jako bitno kako se otvara prvenstvo'', zaključio je Bajlo.