Društvo

PROSVJEDI SE NASTAVLJAJU

Prodavači s tržnica pred Vladom protiv fiskalizacije

Prodavači s tržnica diljem Hrvatske koji se protive fiskalizaciji danas prosvjeduju na Markovom trgu. U Zagreb ih, prema najavama, iz nekoliko gradova stiže više od tisuću s nadom u dogovor o uvjetima oporezivanja.

Ilustracija   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media Servis

U Zagreb je organizirani dolazak najavilo više od tisuću nezadovoljnih fiskalizacijom na tržnicama. Okupljaju se na Dolcu u 10 sati, odakle će u povorci do Markova trga, gdje će u podne Vladi predati svoje zahtjeve.

Predstavnici tržnica, zakupaca i prodavača traže tromjesečni moratorij do dogovora o uvjetima oporezivanja te paušalni namet po veličini klupe umjesto fiskalne blagajne. Nadaju se kompromisu s ministrom financija nakon što su sa svojom situacijom upoznali i šefa države

"Koji je obećao da će on sa svoje pozicije pokušati razgovarati s gospodinom Linićem da nas još jednom primi na razgovor. Duboko vjerujem da će to tako i biti", istaknuo je predstavnik zagrebačkih prodavača Nenad Peša koji ponavlja kako se ne radi o prosvjedu, ni štrajku protiv Linića i Vlade, već apelu za razumnim poboljšanjem Zakona o fiskalizaciji. Kako bilo, tezge bi i danas diljem Hrvatske mogle ostati poluprazne, baš kao i prošlog tjedna.

"Oni koji se žele pridružiti prosvjedu, pridružit će se prosvjedu, a oni koji žele raditi imaju apsolutno pravo na to da rade. Dakle, tržnice rade. Još jednom molim građane za razumijevanje. Nakon toga ćemo vidjeti i vjerojatno će se stvari vratiti u normalu", poručio je Peša