Nogomet

TUDOR UOČI SUPERKUPA

S moralne i sportske strane nije korektno što se igra jedna utakmica na Maksimiru

Hrvatski nogometaši nakon kratke stanke nastavljaju s natjecateljskim ritmom. Prva službena utakmica je na rasporedu u 20:30 kada će se u Maksimiru odigrati utakmica Superkupa između Dinama i Hajduka.

Igor Tudor   FOTO:Tino Jurić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Trener Dinama, Krunoslav Jurčić, u najavi ove utakmice nije želio reći koja će od mnogih pojačanja koja su u maksimirsku svlačionicu pristigla ovog ljeta, sutra igrati. Dinamov trener očekuje dobru utakmicu između dva hrvatska najjača kluba.

"S obzirom da smo mi dosta dobro izgledali u ovim prijateljskim pripremnim utakmicama, a koliko čitam i Hajduk je dobro izgledao, onda nema razloga da ne bude dobra nogometna predstava. To je možda najbitnije u ovom trenutku", rekao je Jurčić.

Trener gostiju Igor Tudor ističe da je Dinamo favorit, ali ne misli da je njegova momčad bez šansi.

"Mislim da u jednoj utakmici imamo više šansi nego što bi imali da se igraju dvije", rekao je Tudor kojem se ne sviđa pravilo da se u Superkupu igra samo jedna utakmica i to na terenu osvajača prvenstva.

"Šteta što igramo kod njih kod kuće. Mislim da je to pravilo koje, ne samo kod nas nego i u svijetu, hendikepira jednu ekipu jer imamo jedno super finale koje ne daje jednake šanse svima. To je hendikep i s nekakvog sportskog i moralnog aspekta nije korektno", kaže Tudor