Nogomet

NOVI POVRATNIK

Dolazak Valentina Babića donio bi višestruke koristi

Predsjednik Josić jučer se u Mađarskoj našao s bivšim kapetanom osječkog prvoligaša, koji je došao pogledati prijateljski susret protiv Paksija, i s njim izravno razmijenio razmišljanja o mogućem povratku.

Valentin Babić   FOTO:Filip Brala/24sata
Piše: Republika.eu

Kako donosi današnji Glas Slavonije Babića ugovor s Gyorom veže još godinu dana, ali se on trebao naći s čelništvom kluba kako i riješili situaciju na obostranu korist. 

Naime, nije tajna da popularni Tinta želi doći u svoj Osijek, pod cijenu da će dobivati malu plaću u usporedbi s primanjima u Mađarskoj. Osijek ne može ponuditi mnogo, ali bi bilo logično da igrači pred kraj inozemne karijere vrate "dug" NK Osijeku. Ipak, nije dovoljan samo povratak, potreban je i ozbiljan pristup i zalaganje. Dovoljno je prisjetiti se Igora Cvitanovića ili Marka Babića. Oni svojim ponašanjem ne da nisu bili uzor mladićima, nego su bili primjer kako se ne treba odnositi prema grbu NK Osijeka.

Poznavajući Valentina Babića on će, u slučaju pozitivnog raspleta, biti pravi motor i motivator ove mlade momčadi. Uz Ivu Smoju on je igrač kojega vode emocije i za kojega ne postoji izgubljena lopta. To je pristup kojima se osvajaju srca navijača, a upravo ta borbenost nedostaje novim generacijama koji poslije nekih utakmica ne moraju davati dresove na pranje, jer nema niti znoja niti tragova trave. No, frizura je postojana.

Neoporna je Babićeva kvaliteta, ali u ovom slučaju važnije su karakteristike koje smo prethodno opisali. Ova momčad treba istinskog vođu koji će 90 minuta galamiti. To svakako jest Ivo Smoje, no pitanje kada će se on vratitit na terene. U tom slučaju ta uloga će pripasti Valentinu Tinti Babiću. Bar se tako nadamo...