Tenis

POVIJESNI USPJEH

Osječki tenisači prvaci Hrvatske!

Tenisači Osijeka prvi put u povijesti okitili su se naslovom momčadskog prvaka Hrvatske! Osječani su u drugom dvoboju doigravanja za prvaka države, sinoć u gostima pobijedili momčad HTK Zagreba s 5:4 i tako ukupnim rezultatom 2-1 otišli do naslova.

Tenisači Osijeka prvaci Hrvatske!   FOTO:Facebook TK Osijek
Piše: Glas Slavonije

"Presretni smo, ipak, ovo je prvi naslov prvaka za naš klub", javio se nakon trijumfa u Zagrebu kapetan osječke momčadi Hrvoje Feth.

Tenis klub Osijek je osnovni dio prvenstva Prve hrvatske lige završio bez poraza, usput je u gostima svladao HTK Zagreb (5:4) i u doigravanju mu je za naslov trebala jedna pobjeda iz dva susreta. Braća Sabanov, Bjelica, Kekez i društvo nisu iskoristili prvu meč-loptu, u subotu su na terenima u Perivoju kralja Tomislava izgubili od Zagrepčana 5:4 i ukupni rezultat je bio izjednačen na 1:1.

Međutim, Osječani su jučer uzvratili na najbolji mogući način, u odlučujućem susretu su slavili usred metropole i u grad na Dravi donijeli prvi trofej teniskog prvaka Hrvatske u momčadskoj kategoriji.

"Napokon smo nastupili u našem najjačem sastavu, igrao je i Damir Džumhur i Zagrepčani nisu imali izgleda. Bio je to potpuno drugačiji susret od onoga u subotu u Osijeku, vodili smo 10, pa imali 3:1, a na kraju smo i došli do pete pobjede", dodao je Feth.

Osječki tenisači na terenima HTK, inače najuspješnije hrvatske momčadi u posljednjih dvadesetak godina, nakon singlova poveli 4:2, a onda su u parovim Ivan Bjelica i Matej Sabanov osigurali i peti trijumf, dovoljno za povijesni uspjeh kluba iz Perivoja kralja Tomislava.

Izvor: Glas Slavonije