Košarka

REPEŠA ODLUČIO

Objavljen popis igrača za EURO u Sloveniji

Košarkaški izbornik Jasmin Repeša objavio je 15 imena igrača koji će nas predstavljeti na Eurobasketu u Sloveniji.

Jasmin Repeša, košarkaški izbornik   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Repeša se odlučio za Delaš Maria i Antu, Ukića, Drapera, Stipčevića, Tomasa, Simona, Bogdanovića, Rudeža, Šarića, Markotu, Tomića, Žorića, Andrića i Darka Planinića.

"Onaj tko više bude tim, to mi je bio kriterij, imat će više šanse pa sam po tome i birao igrače. Mislim da ovi momci mogu proči zahtjevne pripreme jer nas očekuje jedan košarkaški maraton", objasnio je kriterij i popis izbornik.

Naša skupina će igrati u Celju, a protivnici su nam Gruzija, Poljska, Češka, domaćin Slovenija i Španjolska s kojom otvaramo prvenstvo 4. rujna u 17 i 45.

"Osobno mislim da će ovo prvenstvo biti, uz puni respekt prema papirnatim favoritima, ujednačenije nego bilo koje do sada. Kao trener s velikim iskustvom smatram da će u Sloveniji biti malo više iznenađenja nego što se očekuje", istaknuo je Repeša.

Željko Drakšić, glavni tajnik HKS-a izvijestio je da se Danko Radić predsjednik saveza probudio iz umjetno inducirane kome, a nakon vrlo teške i duge operacije. "Sinoć je počelo njegovo 'samostalno življenje', oporavak ide prema pravilima struke", rekao je Drakšić.