Nogomet

STIGLA SLUŽBENA PONUDA

Amerikanci kupuju Hajduk?

Službena ponuda Amerikanaca za kupnju Hajduka jutros je stigla u Banovinu. Gradonačelnika Ivo Baldasar tek je potvrdio da je ponuda stigla, ali daljnje informacije nije želio iznositi u javnost.

Navijači Torcide   FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Kaže kako prvo treba popričati s ostalim dioničarima, te upravom i članovima Nadzornog odbora Hajduka.

Iako se spominjalo da će Amerikanci sami ponudu iznijeti u javnost, gradonačelnik kaže kako on to neće napraviti jer dodaje, treba poštivati proceduru.

"Ja sam im rekao, kod nas vam ništa ne ide brzo, osobito ne prodaja Hajduka. Ako uopće dođe do prodaje Hajduka, ići ćemo po redu. Prvo nam predstoji razgovorati s Upravom, Nadzornim odborom, Udrugom Naš Hajduk i drugim udrugama Hajduka. Nakon toga idemo s velikim dioničarima, osobitom s gospodinom Andabakom. Nakon toga idemo na Vijeće i ako sve bude posloženo na način da svi smatraju da bi bilo pametno, onda idemo na referendum. Ja neću prodati Hajduk bez referenduma", rekao je Baldasar.

U kuloarima se priča kako su Amerikanci spremni sanirati dugovanje kluba, planiraju i ulaganje u prvu momčad od dva milijuna eura godišnje, a ako ne bi isplatili plaće dva mjeseca igračima i zaposlenicima, odmah bi napustili klub bez ikakve nadoknade.

Iako se Amerikancima očito žuri, gradonačelnik Baldasar kaže kako će u svemu poštivati proceduru koja bi trebala biti završena do kraja mjeseca.