Crna kronika

NEOBIČAN POVOD ZA INCIDENT

Prijetio jer mu kćer nije 'pala' razred!

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku odlučit će o postupanju protiv jučer uhićenog 52-godišnjeg muškarca koji je u Vrgorcu napao nastavnicu. Neslužbeno, muškarac je tražio da se njegovom djetetu ne omogući završetak razreda kako bi ga ponavljalo i prikupilo bolje ocjene.

Ilustracija   FOTO:Sanjin Strukic/24sata
Piše: Media Servis

Ana Čepić iz Splitsko-dalmatinske policije Media servisu je izjavila:  

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 52-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 41-godišnjakinje i dvoje djece i uz prijavu je doveden pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave za kazneno djelo prijetnje, protiv njega je podnesen i optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog sumnje da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira", rekla je Čepić.
Policija je jučer po dojavi izašla na mjesto događaja i uhitila muškarca koji je, kako se doznaje, "izgubio kontrolu".
 
Nastavnici i djeci koja su zatražila liječničku pomoć nisu utvrđene tjelesne ozljede.

Policija je i ranije postupala protiv 52-godišnjaka koji je s istim zahtjevima uznemiravao nastavnicu i ravnatelja osnovne škole u Vrgorcu.

Muškarac inače živi na području BiH pa je policija tražila od kolega iz susjedne države da obavi izvide. Sve je, vezano za slučaj uznemiravanja, u posebenom izvješću proslijeđeno nadležnom DORH-u i Centru za socijalnu skrb.