Crna kronika

DRUGA STRANA PRIČE

Brat osumnjičenog - Čičak je prvi udario

Portal Index.hr donosi izjavu brata 33-godišnjaka koji se u noći s petka na subotu sukobio s Ivanom Zvonimirom Čičkom.

Piše: Republika.eu/ Index.hr

Kaže kako je i njegov brat u sukobu teško ozlijeđen, iako se to ne navodi u policijskom izvješću, te kako je Čičak taj koji je započeo s fizičkim obračunom.

Zagrebačka policija je izvijestila kako su se 29. lipnja oko 2.30 sati u Zelinskoj ulici 33-godišnjak i 66-godišnji Čičak prvo verbalno, a potom i fizički sukobili, te kako je 33-godišnjak 66-godišnjeg Čička teško ozlijedio pa mu je pružena liječnička pomoć u KBC-u Zagreb.

Brat 33-godišnjaka kaže kako je do sukoba došlooko parkirnog mjesta za koje je Čičak očito smatrao da pripada njemu. Unatoč burnoj reakciji, 33-godišnjak se tad maknuo svojim vozilom s Čičkovog parkirnog mjesta. Brat 33-godišnjaka tvrdi kako se nakon toga Čičak parkirao i nastavio s provokacijama te je nakon nastavljenog verbalnog sukoba odlučio pozvati policiju jer je vidio da je 33-godišnjak pod utjecajem alkohola. Prema riječima brata 33-godišnjaka, on je tad pitao zašto zove policiju jer ne vidi razlog za to i prišao je vratima automobila, nakon čega ga je Čičak opalio štakom po glavi, točnije po nosu. Tad je 33-godišnjak u afektu reagirao, zadao Čičku dva udarca i potom slomio invalidski štap kojim je dobio po glavi.

33-godišnjak je potom u šoku ostao čekati policiju, tvrdi njegov brat, svjestan da je udario starijeg čovjeka i još k tome invalida. "Sa zadobivenim ozljedama odlazi u Hitnu na šivanje i namještanje nosa, što se u kaznenom pravu karakterizira kao teška tjelesna ozljeda, međutim ne i u policijskom zapisniku", priča brat 33-godišnjaka te navodi kako je idućeg dana istražni sudac ostao iznenađen kad je vidio da se u policijskom zapisniku ne navode nikakve ozljede, a pred njim je stajao čovjek slomljenog nosa.

Izvor: Index.hr