Ostalo

DIJAMANTNA LIGA

Nova pobjeda Sandre Perković

Sandra Perković je u razmaku od manje od 24 sata nakon osvajanja zlatne medalje na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, na današnjem mitingu Dijamantne lige u Birminghamu, ostvarila još jednu pobjedu.

Sandra Perković na OI   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

I ovdje je olimpijska pobjednica uvjerljivo slavila, a za pobjedu je disk bacila do 64 metra i 32 centimetra. Iza nje su se plasirale Gia Lewis-Smallwood na drugom mjestu sa 62,46 metara i Anna Rüh na trećem mjestu sa 62,14 metara. Ovo je Sandrin četvrti ovosezonski nastup u Dijamantnoj ligi i četvrta pobjeda te je vodeća u poretku s maksimalnih 16 bodova. Drugoplasirana Lewis-Smallwood ima samo četiri boda.

"Zbilja je bilo stresno. Jučer je disk zvršio u pola 9, a ja sam u 10:30 imala let iz Adane, gdje je trebalo stići sat vremena prije leta kako bih mogla stići na vrijeme. Anada je 100 kilometara udaljena od Mersina. Kada sam sletjela u Istanbul, u 5:30 sam krenula na svoju drugu destinaciju Birmingham. U hotel sam došla pola sata prije natjecanja. Ovako umorna i iscrpljena ovo je odlično. Došla sam tu po četiri boda, rezultat nije bio važan, ostvarila sam svoj cilj isto kao i jučer na Mediteranskim igrama", rekla je nakon pobjede Perković.

Sutra navečer stiže u Zagreb. Slijedi joj dva dana treninga i nastup u Lausannei. 

"Ovo je najstresniji mjesec za mene, treba samo to izdražati do kraja i to je to", zaključila je hrvatska diskašica.